Da je Jelena Karleuša neko ko postavlja trendove, odavno je jasno i pticama na grani, a ovu tvrdnju dokazala je ne samo fantastičnim stilom oblačenja i koketiranja odevnim komadima koje se ne bi usudio svako da ponese, već i kada je reč o frizurama.

Jelena je u prošlosti promenila sve moguće frizure, počev od duge i kratke kose, preko kikica, ali i eksperimentisanja sa loknama i samom bojom.

Instagram Transformacije Jelene Karleuše

Ipak, zakleta plavuša, po mišljenju mnogobrojnih fanova, najbolje izgleda sa dugom kosom, a sada je svoju frizuru osvežila modernim stepenovanjem koje je na najlepši način komplementiralo njeno lice.

Jelena Karleuša ošišala je kosu.
Instagram 

Promenom se pohvalila na Instagramu, a nova frizura nije mogla da prođe bez komplimenata. Inače, ovaj stil zapravo je moderna varijanta popularne "Rejčelke", frizure koju je proslavila Dženifer Aniston u popularnoj seriji "Prijatelji". 

Iako je zadnji deo ravno sečen, prednji je stepenovan, čime je lice dodatno uokvireno, a s obzirom da su Jelena ima i duže šiške nalik na takođe popularne "zavesice", ovakva frizura lako se može transformisati na nekoliko načina u zavisnosti kakav stil volite, što se da primetiti po primeru pevačice koja je prednje pramenove blago uvila čime je frizura dobila na volumenu.

Jelena Karleuša nosi modernu "rejčelku".
Instagram 

Inače, ovakav stil bio je posebno popularan krajem 90-ih i tokom 2000-ih, a posebno su ga voleli supermodeli, poput Sindi Kraford i Klaudije Šifer, te je osim "Rejčelke" imao naziv i "supermodels hair".

Žene su je obožavale jer je svima dobro pristajala i ujedno skidala godine sa lica, a podjednako dobro izgleda i kada je isfenirana, ali i kada pustite kosu da se prirodno osuši, odnosno da dobije prirodnu teksturu.

Stepenovanjem se takođe dobija i osećaj "punoće", što je naročito dobro ukoliko imate tanku vlas. Ukoliko poželite više volumena, krajeve možete blago uviti, a prednje delove isfenirati većom četkom i držati ih par minuta uvijene većim viklerima, čime ćete dobiti željeni efekat baš kao i Jelena na snimku u nastavku teksta.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!