Leto je period kada konačno možemo da uživamo u svim stvarima bez opterećenja, a uz takvo raspoloženje najbolje se matchuju parfemi svežih mirisa.

Kao što zimsku boju noktiju menjate za svetlije, sunčanije nijanse, leto takođe zahteva i odabir drugačijih mirisa.

Leti obično zaboravljamo na teške orijentalne mirise i prijaju nam lagane, sveže i osvežavajuće note. Zato tokom leta dominiraju vodeni, zeleni, citrusni ili cvetni mirisi.

Voćni i citrusni mirisi

Ova vrsta mirisa uključuje kompozicije napravljene od grejpa, pomela, bergamota, pomorandže, mandarine, limuna i nota limete, kojima se dodaju ekstrakti cveća i semenke pomorandže. Svideće se dinamičnim, energičnim, radosnim ženama kakve su i Srpkinje.

Nekoliko listova mente ili malo bosiljka u kombinaciji sa delikatnošću suptilnih cvetnih aroma i notom citrusa su tzv. parfemi iz zelenih linija. Sveže su, sočne i osvežavajuće. Savršeni su za letnje dane ako želite nežan, čist i sasvim klasičan miris.

Mirisi vode

Ovi mirisi su inspirisani osvežavajućim morskim povetarcem i toplom letnjom kišom. Svideće se ženama koje vole parfeme sa jednostavnim, neprevaziđenim, modernim i kristalnim notama. Često u ovim mirisima možete osetiti suptilne note sočnih citrusa ili aromu svežeg cveća, svežeg planinskog vazduha ili sveže oprane posteljine.

Ovi mirisi su inspirisani osvežavajućim morskim povetarcem i toplom letnjom kišom.
Shutterstock 

Cvetni mirisi

Cvetni mirisi su najpopularnije i najomiljenije ženske kompozicije. U zavisnosti od vaših želja, mogu biti lagani i sveži ili malo teži sa nežnom orijentalnom notom.

Kompozicije koje se sastoje od mirisa cvetova poput ljubičice, lotosa, karanfila, ruže, gardenije, đurđevka, tuberoze ili jasmina su prirodno nežne. Parfemi sa notama slatkog i opojnog cveća, kao što su frangipani, magnolija, heliotrop, imaju izuzetno senzualnu aromu.

U galeriji vam otkrivamo najlepše letnje mirise koje vredi nabaviti ovog leta i kojima naše žene ne mogu da odole!

jo malone, jimmy choo Kao stvoreni za letnje dane i noći!