Parfem daje završni dodir eleganciji, detalj koji suptilno podvlači izgled, nevidljiv dodatak koji upotpunjava muškarca i ličnost žene, rekao je davno modni kreator Đani Versaće.

Zbog toga parfemi moraju zauzeti visoku poziciju na kozmetičkim policama u 2022. godini.

Bez obzira na to da li ste verni jednom klasiku ili ste kroz godine stvorili malu kolekciju u kojoj svaka mirisna nota nosi drugu emociju, dolazak proleća uvek je odličan trenutak da izađete iz zone komfora i da isprobate nešto drugačije kompozicije koje vole milioni žena širom sveta.

Savet: za koji god favorit da se odlučite nećete pogrešiti u 2022. godini, a po svemu sudeći ni kasnije jer ovi parfemi nikada neće biti prevaziđeni.

Estee Lauder Dream Dusk

Nova luksuzna kolekcija mirisa Estee Lauder sastoji se od osam parfema inspirisanih prirodom, a svaki je kreiran da traje 12 sati. Među najpopularnijim je Dream Dusk, cvetni morski miris sa notama crne ribizle i geranijuma. To je lagan miris koji podiže.

Cvetni morski miris sa notama crne ribizle i geranijuma.
estee lauder 

YSL Black Opium Illicit Green

Ives Saint Laurent svoj najprodavaniji Black Opium eau de parfume podiže na nove visine. Ovaj uniseks parfem je prožet kremastom smokvom, kao i aromom cveta pomorandže i kafe.

Ovaj uniseks parfem je prožet kremastom smokvom, kao i aromom cveta pomorandže i kafe.
Sephora.com 

Jennifer Lopez ONE

Dženifer Lopez je bez sumnje lansirala jedan od najlepših mirisa za 2022. ONE je cvetno-drveni miris koji se otvara naletom ružičastog bibera i delikatnim cvetovima breskve. Dalje otkriva kremastu toplinu i aromu jasmina, kao i smolaste naznake pačulija, hrastove mahovine i ambera. To je seksi miris, ali ne previše. Završava se mekoćom sandalovine, kristala mahovine i antilopa i pruža harmoničnu senzualnost.

Dženifer Lopez je bez sumnje lansirala jedan od najlepših mirisa za 2022.
amazon.com 

Jo Loves Golden Gardenia

Jo Loves Golden Gardenia EDT sadrži opojne latice cveta gardenije za snažan, čist miris. Tu su i začinske note kardamona i tamjana kako bi se stvorila aroma ispunjena divnim iznenađenjem.

Jo Loves Golden Gardenia sadrži opojne latice cveta gardenije za snažan, čist miris.
jo loves 

Gucci Guilty Intense

Ovo je miris sa cvetnim drvetom ambera koji će se svideti ljubiteljima parfema Gucci Guilty. Mandora i liči u kombinaciji su sa notama ljubičice. Tu je i aroma ilang-ilanga i tuberoze pojačana senzualnošću tamne šljive. Konačno, osnaženi drveni efekat pačulija dobija i ženstven potpis uz vanilu.

Ovo je miris sa cvetnim drvetom ambera koji će se svideti ljubiteljima parfema Gucci Guilty.
Print Screen/Jasmin parfimerija 

Creed Wind Flowers

Miris je inspirisan jedinstvenom kombinacijom gracioznosti i snage. Otvara se slatkim jasminom, umotanim oko oporog mirisa cveta pomorandže i voćne note breskve, snažno srce mu je od nežnog cveta jasmina, latica tuberoze i mekog ekstrakta ruže. Topli nalet sandalovine uvijen je oko izmaglice irisa i mošusa, dok se živahna nota cveta pomorandže spaja sa kremastim pralinama.

Miris je inspirisan jedinstvenom kombinacijom gracioznosti i snage.
creed 

Jo Malone London Moonlit Camomile Cologne

Očaravajuća svežina engleske kamilice meša se sa aromom plavih cvetova koji se bude noću i umirujućim belim mošusom za mističan i senzualni miris.

Očaravajuća svežina engleske kamilice.
jo malone 

Trish McEvoy Fragrance X

Obavijen notama umirujuće lavande, slatkog italijanskog bergamota i šafrana, miris je kreiran sa srcem ruže, cimeta, smirne i sandalovine i završen bazom od ambera i pačulija. Ako tražiteseksi miris, ovaj je pravi.

Ako tražite seksi mirisi, ovaj je pravi.
amazon.com 

Tom Ford’s Soleil Brûlant

U susret letu Soleil Brulant Toma Forda će vas odvesti do vaše privatne oaze. Sunčana svežina mandarine i bergamota meša se sa pikantnim ružičastim biberom u zrnu, dok cvet pomorandže i nota blistavog crnog meda oslobađaju zavodljivu paru. Pozadina donosi toplinu ćilibara, smole i drveta. To je miris koji izaziva zavisnost.

U susret letu Soleil Brulant Toma Forda će vas odvesti do vaše privatne oaze.
Tom Ford 

Guerlain Aqua Allegoria Nerolia Vetiver

Postoji novi dodatak porodici Aqua Allegoria – Nerolia Vetiver. Po svemu sudeći, ovo će biti miris koji vredi probati. Kao i svi mirisi u kolekciji, sačinjen je od 90 do 95 odsto sastojaka prirodnog porekla i dostupan je u jednostavnijem dizajnu.

Po svemu sudeći, ovo će biti miris koji vredi probati.
Guerlain