Topli dani su idealno vreme da se oslobodite teških, zimskih mirisa i pronađete nove prolećne parfeme koji rasterećuju, motivišu i osvežavaju svakodnevnicu.

Toplota se konačno oseća u vazduhu, a bez obzira na to da li ste verni jednom klasiku ili ste kroz godine stvorili malu kolekciju parfema, s prolećem dolazi i želja za novim mirisima.

Promena godišnjeg doba nije samo pravo vreme za obnovu odeće u ormanu, već i promena na kozmetičkoj polici. Prema savetima stručnjaka da parfeme treba prilagoditi godišnjem dobu, jedinu notu koju instant povezujemo sa prolećem jeste cvetna.

Cvetni parfemi oduvek su bili sinonim za raskošnu svežinu.
Shutterstock 

Cvetni parfemi oduvek su bili sinonim za raskošnu svežinu, a nije tajna ni da je upravo miris koji privlači muškarce kao magnet.

S obzirom na to da "prelepo mirišeš" spada u top 5 najlepših komplimenata koje svako želi da čuje, izdvojili smo nekoliko parfema zbog kojih ćete ove reči sve češće čuti.

Maison Margiela - Replica Under The Lemon Trees

Ovaj miris će za trenutak doneti dobro raspoloženje! Čvrsto poprskan limunom, sastav kardamoma, sandalovine i belog mošusa je savršena kombinacija voćne slatkoće i prolećne svežine. Za rođene optimiste.

Ovaj miris će za trenutak doneti dobro raspoloženje!
Maison Margiela 

Marc Jacobs - Daisy Spring

Aromatična začinska verzija na temu već legendarnog prolećnog mirisa. Gornjom notom dominira miris ruže; srednja nota je ružino drvo i palisander, a bazna nota je kardamon.

Aromatična začinska verzija na temu već legendarnog prolećnog mirisa.
Marc Jacobs 

Gucci - Flora Limited Edition Goregeous Gardenia

Prošle godine ponovo je lansirana ograničena serija voljenog parfema. Cvetni voćni miris za žene Flora Gorgeous Gardenia Limited Edition ima gornje note kruške i crvenog voća; srednje note su gardenija i frangipani, a bazne pačuli i smeđi šećer.

Cvetni voćni miris za žene Flora Gorgeous Gardenia Limited Edition ima gornje note kruške i crvenog voća.
screenshoot/fragrantica.com/ 

Dolce&Gabbana - Dolce Garden

Opojni miris otvara se svežim i moćnim notama belih cvetova, koji nam dočaravaju toplotu mediteranskog sunca. Latice frangipanija, ylang ylang i kokosom u njegovom srcu, na osnovi vanile i badema daju senzualnu ženstvenu kompoziciju.

Opojni miris otvara se svežim i moćnim notama belih cvetova.
dolce&gabbana 

Zara - Orchid

Ovaj cvetni Zara parfem odiše svežinom ali će vam pored nje pružiti i osećaj nežne ženstvenosti i ugodnost. Gornja nota je bergamot, srednja orhideja koja mu i daje glavni karakter, dok je bazna nota vanila.

Ovaj cvetni parfem odiše svežinom ali će vam pored nje pružiti i osećaj nežne ženstvenosti i ugodnost.
Print Screen/Zara