Ukoliko niste tip koji bi radio filere, a želite pune i "sočne" usne, lip blushing tehnika je baš ono što vam treba.

Reč je o relativno novoj tehnici koja je ranije korišćena da bi se ispravljala hipepigmentacija i izjednačila boja usana, a sada ima daleko širu primenu.

U pitanju je oblik polutrajne šminke kojom se dobija "puniji" izgled usana, a sama tehnika nije invazivna, što je posebno dobro ako se plašite "igle". Pravu popularnost lip blushing stekao je na mrežama, a pogotovo na TikToku, gde ga promovišu brojne influenserke, a rezultati su zaista fantastični.

Razlog tome je taj što ovo nije samo još jedan način da "obojite" usne, već na taj način menjate njihovu punoću, ali ne i oblik, i samim tim deluju prirodno, a ne "patkasto".

Šta je lip blushing?

Dame je obožavaju i jer gotovo eliminište potrebu za upotrebom ruža i olovki za usne. Stručnjaci iz ove oblasti lip blushing opisuju kao senčenje usana, a za to se koristi pigment koji se širi iglicom sličnom kakva se koristi za microblading obrva.

Takođe, odgovarajuća nijansa boje individualno se bira od osobe do osobe, ali to je uvek poboljšanje vaše prirodne boje za nekoliko nijansi, a ne potpuno drugačiji ton.

Ko ne može da radi lip blushing?

Ipak, ovom tretmanu ne mogu svi da se podvrgnu. Idealna kandidatkinja je osoba koja nema ili nije sklona kožnim bolestima poput keloidnih ožiljaka ili herpesa. Takođe, tretman se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

Koliko traje otok?

Nakon tretmana usne su otečene 24-48 sati, a zatim se natečenost smanjuje. Takođe, isprva će delovati imnogo tamnije, ali sama boja bledi u danima koji slede i veoma brzo dobijaju boju koju ste izabrali. Konačan rezultat vidljiv je nakon 5 do 7 dana, a kako izgleda procedura pogledajte u videu u nastavku.

PUNIJE USNE I BEZ FILERA: Evo zašto se sve više dama odlučuje za LIP BLUSHING Tiktok/lanatarekbrows

Koliko traju rezultati?

Bitno je napomenuti i da postupak traje maksimalno 3 sata, u zavisnosti od oblika i zahtevnosti usana, a rezultati traju od godinu do tri godine, nakon čega usne vraćaju prirodnu nijansu.

Lip blushing je popularna tehnika za senčenje usana.
pritnscreen/instagram 

Šta može uticati na radnije gubljenje pigmenta?

Pušenje, boravak na suncu, preteran piling... mogu uticati da vam je korekcija potrebna ranije. Takođe, ne smemo zaboraviti ni na način održavanja, kao i opšte stanje kože.