Ako vam je hitno potreban lep izgled, jer vam je kosa beživotna ili vam je ten ispijen od ranog jutra, samo otvorite frižder i zgrabite jedno sveže jaje. Evo šta sve jaja mogu učiniti za vaš izgled.

Podmlađuju kožu

Cene krema i gelova koji usporavaju starenje kože često su precenjene za većinu žena. Ako želite da izbegnete veliki minus na računu zbog proizvoda za negu, evo pristupačnije varijante koja će verovatno dati slične rezultate - sveže jaje.

Odvojite belance i dobro ga pomešajte sa kašikom meda i 3 kašike gline. Dobijenu smesu namažite na lice i vrat i pričekajte da se ova anti-age maska sasvim osuši, a zatim je isperite vodom.

devojka neguje kozu lica
Wanted!, Freepik 

Učvršćuju nokte

Ako želite besprekoran manikir, trebalo bi da se pozabavite zdravljem svojih noktiju, koje se ogleda u njihovoj čvrstini. Ukoliko ste osuđeni na nokte koji se lako listaju i pucaju, učvrstite ih uz pomoć ove prirodne i delotvorne metode.

U maloj posudi pomešajte žumance i pola dl toplog mleka. Umočite svoje nokte u ovu smesu na desetak minuta i nakon toga isperite vodom. Učinite to svakodnevno kako biste ubrzali oporavak i jačanje noktiju.

nega noktiju
Shutterstock 

Dubinski obnavljaju kosu

Mnogi proizvođači u svoje regeneratore za kosu stvaljaju jaja da bi postigli što bolji efekat. A zašto biste ih onda kupovali sa svim njihovim neprirodnim dodacima kad možete iskoristiti jaje iz svoje kuhinje?

Da biste napravili regenerator koji dubinski hrani kosu, pomešajte nekoliko jaja sa 4 kašike jogurta i pola šoljice amla praha. Dobijenu smesu umasirajte u vlažnu kosu i kožu temena, a zatim na glavu stavite nepromočivu kapu za tuširanje ili, ako nemate, u redu je i plastična kesa, bitno je samo da greje. Nakon pola sata isperite i operite kosu šamponom.

masiranje korena i nega kose
Freepik 

Uklanjaju podočnjake

Niste se baš naspavali, a crni kolutovi oko očiju vas izdaju. Ali ne birnite, i u ovom slučaju jaje će pomoći.

Odvojite belance u posudu i dobro ga umutite. Prstima ili četkicom za make-up nežno ga nanesite na područje oko očiju i ostavite dok ne osetite da vam se koža zateže. Nakon toga, dobro isperite hladnom vodom.

prekrivanje tamnih podocnjaka
Wanted