Deo tela koji smo najviše zanemarivali za vreme zimskih meseci su ruke. Dolaskom nešto toplijeg vremena upravo one ponovo padaju u prvi plan, stoga je kvalitetna i kontinuirana nega nešto na što svakako treba da obratimo pažnju, posebne kada je izgled samih noktiju u pitanju.

Izgled noktiju zapravo govori puno toga o nama. Tako ni jedan manikir ne može izgledati lepo ako je izgled nokta narušen, odnosno ako dolazi do njegovog listanja ili je reč o toliko tankom noktu da ga je gotovo i nemoguće oblikovati.

Verujemo da je vaše kupatilo prepuno lakova za nokte i negujućih krema za ruke, no beauty zaliha nije potpuna bez esencijalnih ulja koja s vremenom mogu u potpunosti transformisati i pospešiti zdravlje samih noktiju.

nokti
Shutterstock 

Danas možete pronaći ulja u raznim varijantama i ambalažama, pa su tako neka upakovana kao male bočice sa pipetom, neka kao klasični lak za nokte, dok se druga pojavljuju u stikovima i tubicama.

Ono što je bitno kod ovakvih ulja su aktivni sastojci, odnosno da su bogata prirodnim vitaminima koji hrane i omekšavaju nokte, pružajući im tako vlažnost i elastičnost. Takođe osim na područje nokta, ulja je potrebno naneti i u predelu zanoktica, a samo kap jednog od ovih ulja koje smo izdvojili u nastavku, dovoljna je da dubinski nahrani i obnovi elastičnost same kože!

lilly.rs Ulja za nokte