Iako nas je poslednja godina možda ograničila da posećujemo kozmetičke salone i često menjamo manikir, takođe nas je usmerila ka prirodnijim aspektima izgleda čije održavanje nije teško. Pa smo tako počele da biramo frizure i načine farbanja koji mogu duže izdržati bez poseta frizeru, koji trpe stilizovanje u kućnoj radinosti i izgledaju jednako dobro, a ista je stvar i s manikirem, pedikirem i uređivanjem noktiju.

Uredni i lepi nokti su uvek u modi, za to nije potrean poseban manikir koji se može ostvariti isključivo u salonu, koji će malo naglasiti izgled prirodnih noktiju s prozirnim i nude nijansama laka postaje sve veći trend koji smo primetili na društvenim mrežama. Osim što je održavanje lakše jer rast noktiju neće biti toliko vidljiv, uedno nokti izgledaju negovano i prirodno – kao vaši nokti, samo još bolji.

BARELY THERE MANICURE – VAŠI NOKTI, SAMO JOŠ BOLJI

Radi se o gotovo neprimetnom manikiru (barely there manicure) koju zovu još i prirodnom ili clean manikirom. Poznati manikiri na društvenim mrežama sve češće objavljuju baš takve primere koje dobijaju kombinovanjem kvalitetne baze i neutralnih nijansi, prozirnih i nude s malo sjaja kako bi efekt bio što prirodniji.

Uz zadržavanje prirodnog oblika nokta ili oblikovanjem u soft square, odnosno nežno zaobljenu kocku koja se pokazala kao najpopularniji način oblikovanja u 2021. godini, clean manikir je savršena za sve minimaliste i pobornike kratkih noktiju. Ako želite zadržati sličan look, ali tražite bar malo nadogradnje, s njim savršeno funkcionišu minimalni detalji – poput micro french manikira ili sitnih tačkica u korenu svakog nokta.