Složićemo se svi da lice nakon nanošenja tečnog pudera izgleda ujednačeno, ali potpuno bezlično jer je izgubilo dimenziju i živost. A živost na licu ćete najbolje postići uz pomoć bronzera koji ima moć da istaknete ono lepo, a istovremeno i da sakrijete nedostatke na licu.

Kako izabrati bronzer?

Prema boji kože

Bronzer koji vam savršeno odgovara ćete najlakše odabrati prema boji vaše kože. Svetloj koži pristaju nežnije boje meda i breskve, srednje tamnoj koži odgovaraju zlatne i bakarne, dok tamna koža najbolje podnosi čokoladne i jake zlatne tonove.

Po pravilu, bronzer treba da bude do dve nijanse tamniji od tena kako bi se postigao prirodni izgled. Najbolji izbor su zlatni podtonovi, tvrdi američka šminkerka Loren Anderson koja šminka Džesiku Albu, a kaže da treba izbegavati narandžaste podtonove.

Prema tipu kože

Osim prema boji kože, bronzer treba da se bira i od zavisnosti od tipa kože. Masnoj i mešovitoj koži odgovara bronzer u prahu, a suvoj koži tečni bronzer kremaste teksture. Za kožu sklonu aknama treba da se bira bronzer u gelu.

Kako se nanosi bronzer?

Lep i preplanuo ten osim u savršenoj nijansi bronzera leži u pravilnom nanošenju. Najbolje je da se naglase jagodice i linija uz kosu, jer ti delovi prirodno tamne na suncu.

Bronzer u prahu se nanosi na vrh jagodica.
Freepik 

Bronzer u prahu se nanosi na vrh jagodica, a kreće se u smeru od nosa prema spoljašnjem uglu očiju. Nakon jagodica treba da se naglasi čelo i brada.

Za taj deo najbolje je da se koriste veće četkice, uz prethodno otreseanje viška proizvoda.

Kod senčanja čela kreće se od njegove sredine pa prema slepoočnicama, a kod naglašavanja linije čeljusti od uha, pa sve do brade.

Tečni bronzer se nanosi sa sunđerom ili prstima, a prilikom nanošenja je važno da se pravilno nijansira i lagano utapka kako prelazi ne bi bili previše vidljivi.

Kako vam bronzer ne bi izgledao neuredno na licu, pogledajte kako da ga pravilno nanesete u videu u nastavku:

Kako pravilno naneti bronzer? TikTok/ nakedpoppy