Ne znam za vas ali ja sam se u poslednje vreme, posebno tokom karantina navikla na onlajn kupovinu. Poručivala sam odeću, obuću pa i šminku. Mišljenja sam da onlajn kupovina itekako može fino da funkcioniše ako se ispraksirate. Bitno je da steknete osećaj o tome kakvi krojevi vam najbolje stoje i da imate uvid u veličine i brojeve određenih brendova od kojih poručujete. Recimo, u Zari gotovo uvek znam šta će mi dobro stajati, a šta neće, i ne grešim po pitanju veličina.

Međutim, biranje nijanse tečnog puder je izazov sam po sebi, a posebno ako to želite da uradite onlajn. Ali evo rešenja.

Pre svega žene često imaju pogrešnu percepciju o tome kako one vide njihovu idealnu nijansu pudera, i kako bi ona trebala da izgleda. Takođe, oznake poput fair, light, medium, tan mogu da budu krajnje neodređene i zbunjujuće. Možete recimo imati svetao ten, ali da lako crnite na suncu pa vam je logično da se uhvatite za puder pod oznakom "tan" dok vama zapravo treba neka "fair" nijansa jer niste često izloženi suncu.

Moj savet je da uvek birate nijansu koja gađa vašu trenutnu boju, pre nego nijansu koja će vam odgovarati za dve nedelje kad pocrnite. Šta više, uvek je bolje birati svetliji puder nego tamniji jer ćete ga lako korigovati rumenilom i bronzerom u toku šminkanja.

Da bi greške još više smanjili birajte pudere slabije ili srednje pokrivne moći pošto se oni bolje blendaju i stapaju sa vašim tenom, nego oni sa punim pokrivanjem. Kod njih je mnogo važnije da potrefite dobru boju i podton. Ako ne znate gde da počnete, krenite od toniranih krema.

Nađite nijansu uz pomoć aplikacije

Što se tiče alatki i onlajn aplikacija preporučujemo Findation. Ovo je možda najuniverzalnija alatka za pronalaženje idealne nijanse pudera koju sam videla. Findation je nezavisni pretraživač koji ima bazu podataka gomile brendova. Ako već imate vašu savršenu nijansu, samo je unesite u polje za pretraživanje i aplikacija će je uporediti za obimnom bazom podataka koju sadrži i preporučiti vam najbolje alternative.

Algoritam radi prilično dobro i biranje nijanse tečnog pudera iz fotelje je zaista super!