U vreme kada je ultra popularan trend glass skin ili ti staklena koža, dobar tečni hajlajter je obavezan član svakog nesesera. Tim pre što leto i dalje traje i svi želimo da zadržimo sjajnu kožu osunčanog i zdravog izgleda.

Možete se uvek osloniti na vaš kameni hajlajter (koji verujem da već posedujete) ali on nikada neće dati efekat koji koži daje onaj u tečnoj formi. Evo zašto vam je potreban.

Tržište trenutno nudi veliki izbor formula i efekata koje možete postići ovim tipom proizvoda. Pa tako imate čitav spektar počev od onih nežnih sa suptilnim sjajem, do onih koji bukvalno daju metalik efekat. Takođe, ovi proizvodi su zaista višenamenski. Tečni hajlajter možete koristiti kao prajmer pre šminkanja, možete ga mešati sa tečnim puderom ili koristiti na klasičan način, onako kako bi inače naneli kameni hajlajter. Za posebno sjajan efekat kombinujte više tehnika.

Tečni hajlajteri su za sve tipove koža

Postoje različite formulacije i to što je hajlajter/iluminator u tečnoj formi ne znači da će ostaviti mljackav osećaj na koži ili poremetiti vaš tečni puder. Mnogi dolaze u dugotrajnim formulacijama i imaju osobinu da setuju na koži te mogu trajati ceo dan. Takve formulacije su posebno dobre u ulozi prajmera ili mešanja sa toniranom kremom kako bi joj produžili dugotrajnost recimo. Odličan primer takvog je Avon Glow Drops hajlajter.

Naravno, ima i onih koji će pored sjajnih čestica dati dewy efekat koži, te su oni idealni za vas sa suvom ili zrelom kožom. Jedan takav je upravo Becca Cosmetics Skin Perfector tečni hajlajter.

TOP 6 lista najboljih hajlajtera