Trendovima u svetu obrva nema kraja. Taman kada mislimo da smo otkrili savršen trend stilizovanja obrva TikTok nas demantuje i predstavi novi.

Do skoro je popularna bila laminacija obrva, odnosno začešljavanje obrva nagore sapunom za obrve, pa puder obrve, ali izgleda da to više nije dovoljno. Sada se u trend ponovo vraćaju prirodne, puštene i "neuredne" obrve koje zapravo nije teško stilizovati čak iako nemate guste dlačice.

Imamo srećne vesti, možete slobodno reći zbogom pincetama i čupanju obrva, a olovke za obrve ponovo vratite u svoju rutinu.

Shaggy obrve su malo neurednija verzija obrva koje su prošle kroz tretman laminacije. Vašem licu će dati mladolik izgled efektnim blago začešljanim dlačicama na gore, ali u nemarnom i neurnom stilu.

Shaggy obrve bi trebalo da budu što gušće i prirodnije, a ako po prirodi nemate preterano guste obrve, možete tankom olovkom za obrve (danas ima mnogo takvih na tržištu) imitirati dlačice obrva.

shaggy obrve
Freepik 

Nije nimalo čudno što su u trendu tip obrva koji uglavnom svima dobro stoji, bez obzira na oblik lica ili godine.

Ono što je važno kod shaggy obrva je da budu do ton tamnije ili svetlije od vaše kose, ne više od toga, kako ipak ne bi izgledale preterano grubo.

Kako postići efekat shaggy obrva?

Za kreiranje ovog tipa obrva potrebni su vam providan gel za obrve i olovka za docrtavanje, a najvažnije je da ih kreirate korak po korak bez žurbe, kako ne biste napravili nered i razmazali sve. Dakle, posvetite im barem desetak minuta pažnje i verujte nam, ostaćete oduševljeni rezultatima.

Prvenstveno tečnim prajmerom izmasirajte obrve, a zatim ih blago začešljajte četkicom nagore. Slobodno se posvetite masaži i budite sigurni da ste omekšali svaku dlaku. Zatim, olovkom za obrve po izboru popunite ona mesta na kojima su vam obrve ređe i docrtajte dlačice tamo gde biste želeli još volumena. I na kraju, sve setujte gelom za obrve, koji ćete naneti četkicom za obrve isključivo potezima nagore. I to je sve, sada ste i vi jedna od dama koja uživa u trendi obrvama!

shaggy obrve
Shutterstock