5 NAJVEĆIH GREŠAKA U SAMOPOTAMNJIVANJU: Izaberite pažljivo kremu prema svom tipu kože i ne zaboravite ne OVAJ korak

Vreme je da izbegnete greške prilikom nanošenja krema za samopotamnjivanje!

Vreme je da izbegnete greške prilikom nanošenja krema za samopotamnjivanje!
Shutterstock 

Kreme, gelovi, losioni, sprejevi i razne druge preparate za stvaranje ili održavanje tena koristi dosta ljudi, a naročito u ovom periodu kada leto samo što nam ne pokuca na vrata.

Ima dosta onih koji nisu zadovoljni ovom vrstom proizvoda, a prema nekom mom iskustvu, rekla bih da problem leži u samom nanošenju.

Samo nanošenje podrazumeva važne korake koje treba ispoštovati, te smo odlučili da vam otkrijemo 5 uobičajenih grešaka koje smo i mi nekada davno pravili.

Ipak, vreme je da na ih nikada više ne ponovite kako biste postigli lep ujednačen ten!

Kreme za samopotamnjivanje su naročito popularne u proleće.
Shutterstock 

Ne pripremate kožu adekvatno

Što je vaša koža glatkija, nijansa će biti ujednačenija. Zato uvek dobro ispilingujete kožu pre upotrebe losiona za samotamnjivanje. Ne zaboravite da dobro protrljate laktove, kolena i pete. Koža na ovim delovima ima tendenciju da bude gruba, tako da će se boja ovde jače „hvatati“.

Koža je previše suva

Američki naučnici su otkrili da dobro hidrirana koža bolje upija boju od suve kože. Zato dobro izneguj kožu pre samotamnjivanja, čak i nekoliko dana pre.

Savet: Sredstvo za samopotamnjivanje se ravnomernije razmazuje ako ga pomešate sa mlekom za telo.

Ne birate pažljivo proizvod za samotamnjenje

Gel, losion, krema, pena, sprej ili maramica? Stvarno je stvar ukusa! A možda i ne... pošto DHA toner izvlači vlagu iz kože, preporučuje losion ili mleko za samopotamnjivanje u slučaju da imate suvu kožu. Sprejevi su korisni za teško dostupna mesta kao što su leđa.

samopotamnjivanje počnite od nogu.
Shutterstock 

Počinjete na pogrešnom delu tela

Obavezno počnite sa nogama. Nanesite kremu za samotamnjivanje kružnim pokretima. Zatim odmah operite ruke i obrišite nokte, inače će doći do promene boje.

Savet: Rukavice za jednokratnu upotrebu održavaju vaše ruke čistima. A da biste sprečili mrlje na odeći, ostavite proizvod da se upije oko 20 minuta.

Negovanje kože nakon samopotamnjivanja.
Shutterstock 

Ne brinete o svojoj koži nakon samotamnjivanja

Čak i kod veštačkog sunčanja, nega je veoma važna. Hidratantne kreme odlažu proces pilinga gornjeg sloja kože. Na taj način vaša koža duže ostaje tamna.

Savet:Idealni su losioni za telo sa malom količinom sredstva za samotamnjivanje.

Bonus savet:

Ne koristite isti proizvod na telu i licu! Koža lica je mekša i osetljivija, pa joj je potreban proizvod koji je prilagođen njenim zahtevima. Lako se nanosi sunđerom za šminkanje. Ne nanosite sredstvo za samotamnjivanje nakon dugog kupanja. Otečena, vrela i ružičasta koža mogu da izazovu neujednačen ten.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši