Glass skin, odnosno koža poput stakla vodeći je trend već neko vreme, a ovde je pre svega akcenat na zdravom i sjajnom tenu, na kom gotovo da ne postoje ikakve "nesavršenosti". Postizanje blistave kože na kojoj gotovo da postoji refleksija moguće je bez obzira na ten ili tip, ali zahteva da se dobrano posvetite nezi.

Međutim, igra je sada podignuta na nov nivo jer je došao na red novi trend liquid gold skin koji se odnosi na osunačnu kožu i one sa tamnijom podtonom.

Zašto se zove liquid golden skin (koža poput tečnog zlata)?

Ovaj naziv potiče upravo jer osunčana ili tamnija koža prosto imaju taj zlatni podton, gotovo poput borovog meda. Glass skin se odnosio pre svega na svetliji kompleks, zbog čega su neke dame pribegavale i izbeljivanju kože, dok je kod golden skin akcenat na sve one koji imaju prirodno tamniji ten, ili pak vole da se sunčaju.

Golden skin je novi trend nege i šminkanja.
Shutterstock 

Mnogi vole upravo kada im je koža tamnija jer deluje zdravije, odnosno, nesavršenosti su manje primetne. Međutim, zapravo je teže postići sjajni glass efekat kada je podloga tamnija.

Kako dobiti liquid golden skin?

Kada je reč o glass skin rutini, veoma često se provlačilo to da je potrebno čak 8 koraka rutine, kao i gotovo sat vremena da biste dobili toliko željeni efekat. Međutim, stručnjaci se slažu da je ovako nešto potpuno bespotrebno.

Upravo je kod "kože poput tečnog zlata" ovo glavna prednost. Akcenat je da koža bude blistava i zategnuta, a evo koji su koraci najbitniji.

Piling

Da bi šminka savršeno "legla" na kožu, pogotovo kada je sunčate, glavna stavka je da podloga bude glatka, što ne znači da pore i slično ne treba da budu vidljive, već da je pripremite kako treba. Uklonite mrtve ćelije kože, a ukoliko brijete lice, savet je da to svedete na minimum jer je koža leti sklonija iritacijama. Hemijski pilinzi su bolja opcija od mehaničkih upravo jer sprečavaju nastanak finih bora.

Pojačajte hidrataciju

Ukoliko imate tamniji ten ili volite da se sunčate, morate da znate da je ovakva koža sklonija da bude suvalja. Zato su proizvodi sa hijaluronom MUST.

Fokus na lečenju kože

Najbitnije je da je koža nahranjena i zdrava, i upravo to treba da bude vaš zadatak broj jedan. Kreme sa zaštitnim faktorom su obavezne. Takođe, vodite računa i kakvi su sastojci u određenim kremama i serumima. Potražite one koji sadrže više vode.

Takođe, ukoliko koristite ulja, makadamijino je fantastičan izbor da nahranite kožu, kao i avokadovo, ali i šea puter.

Veoma je bitno da koristite ulja u nezi kože.
Shutterstock 

Tek kada kožu dovedete u red, možete naneti šminku ,a savet je da proizvodi koje koristite budu shear, lagani i svetlucavi. S obzirom da će vaša koža biti zdrava i negovana, dovoljno je da na određena mesta nanesete BB kremu, malo tečnog bronzera i rumenila, maskaru, a da naglasite određene delove lica tečnim hajlajterom, naravno, sa što sitnijim zlatnim česticama.

Efekat će biti božanstven, te ne čudi što mnoge dame ovog proleća i leta teže upravo tome da im koža bude poput tečnog zlata.