Nakon 10 godina istraživanja i preko 65 sprovedenih studija, La Roche-Posay sa ponosom je lansirao novi ANTHELIOS UVMUNE 400 FLUID SPF50+ koji štiti od najpodmuklijih UV sunčevih zraka iz spektra 380-400 nanometara, pružajući koži lica ultimativnu zaštitu svakog dana.

Upotreba proizvoda sa SPF faktorom neizostavni je deo svake skincare rutine i to je nešto sa čime će se većina dermakozmetičkih stručnjaka složiti, preporučujući one koji pružaju zaštitu od što šireg opsega UVA i UVB zraka. Međutim, da li ste znali da zraci koji spadaju u spektar od 380 do 400 nanometara čine čak 30% onih koji dolaze u kontakt sa našom kožom?

La Roche-Posay, brend preporučen od strane 90.000 dermatologa širom sveta, lansirao je novi Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF 50+ koji pruža ultimativnu zaštitu, stvarajući nevidljivu barijeru za najupornije UV zrake koji upravo pripadaju pomenutom malom delu spektra.

Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF 50+
Promo 

Za ovo revolucionarno rešenje bilo je potrebno 10 godina istraživanja, kao i preko 65 kliničkih studija rađenih u saradnji sa vrhunskim medicinskim i dermakozmetičkim stručnjacima. Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF 50+ trenutno se na našem tržištu može naći u dve varijante – Invisible Fluid SPF50+ i Hydrating Cream SPF50+.

Sa specijalno dizajniranom formulom koja sadrži revolucionarni filter Meksoril 400, Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF50+ efikasno deluje protiv bora i tamnih fleka uzrokovanih sunčevim dejstvom (tzv. fotostarenje), dok u isto vreme pruža zaštitu od do sada najšireg spektra sunčevih zraka. Ukratko, ništa uvMUNE promiče!

Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF 50+
Promo 

Da li ste znali?

• 80% znakova starenja (bore, hiperpigmentacije) uzrokovani su izlaganjem sunčevim zracima
• 95% UV zraka pripada UVA sprektru
• 30% UV zraka spada u spektar između 380 i 400 nanometara
• 20x više je koža izložena UVA nego UVB zracima
• Preko 65 ispitivanja i više od 10 godina bilo je potrebno La Roche-Posay stručnjacima da razviju revolucionarni Meksoril 400 filter

Zašto ovo zovemo UV revolucijom?

Da bismo dali adekvatan odgovor na ovo pitanje, moramo se podsetiti na to šta su to UV zraci. Naime, sunčevi zraci koji prodiru u našu kožu mogu se podeliti u dva spektra - UVA i UVB. Iako se oba dovode u vezu sa opekotinama, prevremenim starenjem, oksidativnim stresom, hiperpigmentacijama, alergijama i ozbiljnim kožnim bolestima kao što je rak kože, važno je znati da čak 95% UV zraka koji stignu do zemlje pripadaju UVA spektru, te smo njima najčešće izloženi. Uz to, UVA zraci prodiru u dublje slojeve naše kože, stimulišući proizvodnju slobodnih radikala koji mogu dovesti do ozbiljnih kožnih oboljenja.

Ono što Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF50+ čini drugačijim od ostalih, ali i revolucionarnim proizvodom na tržištu, jeste specijalno dizajnirani filter Meksoril 400, zahvaljujući kome se pokriva onaj mali deo spektra UVA zraka (380 – 400 nm) kojem je naša koža u velikoj meri izložena tokom cele godine.

Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF 50+
Promo 

Poznata voditeljka, Kristina Radenković, koja je bila deo događaja kojim je obeleženo zvanično lansiranje Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF50+ na srpsko tržište, objasnila je na koji način je SPF deo njene svakodnevne skincare rutine i šta za nju znači najnoviji Anthelios:

“Od samog rođenja sam osetljiva na sunce. Vrlo lako crvenim, imam i alergiju i za mene je neophodno da uz sebe imam dobar SPF proizvod, a moja porodica i ja godinama poverenje poklanjamo brendu La Roche-Posay. Kako rastemo mi, tako raste i brend, konstantno ulažući u ispitivanja i inovacije. Veoma se radujem da isprobam Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF50+ jer, ovde sam to naučila, pruža zaštitu na daleko dubljem nivou i pokriva do sada najširi spektar UV zraka.”

Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF 50+
Promo 

Sa njom se usaglasila i prof. dr Danica Tiodorović, dermatovenerolog iz KC Niš koja je takođe govorila na temu zaštite kože lica od sunca na pomenutom događaju:

La Roche-Posay brine za životnu sredinu


Lansiranjem Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF50+, La Roche-Posay ostaje veran misiji da njihove formulacije proizvoda za zaštitu kože ne ugrožavaju biodiverzitet u morima i okeanima. Takođe, brend je zacrtao cilj da do 2025. godine poveća udeo reciklirane plastike u svojoj ambalaži na 70%.

„UVA zraci čija se talasna dužina kreće od 320-400 nm prodiru znatno dublje u našu kožu i smatraju se najodgovornijim za nastanak karcinoma, fotostarenja i brojnih alergija na koži.

Upotreba fotoprotektivnih krema predstavlja prvu liniju odbrane od UVA i UVB zraka i moja preporuka uvek bi bio faktor zaštite veći od 30, zato što obezbeđuje duži i bolji efekat.

Ohrabruje što je La Roche-Posay lansirao novi Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF 50+ koji pokriva do sada najširi spektar sunčevih zraka, uz 50+ SPF faktor. ”

Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF 50+
Promo 

ANTHELIOS #SUNCAREDERMCLASS

La Roche-Posay organizovao je ANTHELIOS #SUNCAREDERMCLASS koji je okupio dermakozmetičke stručnjake i predstavnike brenda sa željom da okupljenima i široj javnosti još više produbi svest o važnosti korišćenja visokog SPF faktora svakog dana, ne samo u toplijim mesecima. Učesnici su se saglasili da poverenje treba dati proverenim brendovima iza kojih stoje brojna ispitivanja i stručnjaci koji u njima učestvuju, kao da SPF nega mora naći put do naše svakodnevne skincare rutine.
Događaju su prisustvovali brojni novinari, ljubitelji brenda kao i mnoge uticajne dame među kojima su i Kristina Radenković, koja je vodila panel-diskusiju.
Ovom prilikom predstavljen je i specijalni UV Instagram filter koji na veoma jednostavan način ilustruje posledice koje UV zračenje ostavlja na koži lica kroz vreme, ukoliko nema odgovarajuću zaštitu. Jelica Nikolić, magistar farmacije i specijalista kozmetologije, kao i autorka stranice Nutri Kozmetik, koja je takođe uzela učešće na #SUNCAREDERMCLASS smatra da upotreba ovakvih filtera može pomoći da se SPF zaštita ozbiljnije shvati. Dodaje i da su društvene mreže u današnje vreme vrlo često mesto na kome korisnici traže vredne savete:
„Kreatori sadržaja na društvenim mrežama doprinose bržem širenju svesti o štetnosti UV zračenja. Najčešća pitanja koja dobijam tiču se adekvatne količine kojom postiže određen stepen zaštite od sunca, kao i obnavljanje istog tokom dana. Velika pažnja se posvećuje i samom izboru proizvoda, sa akcentom na teksturu jer je osećaj lakoće veoma važan za prosečnog korisnika. Zaštita kože od sunca je i deo borbe protiv starenja, a Instagram filter Anthelios SPF alarm može nam ilustrovati kako ćemo izgledati za 10 ili 20 godina ukoliko na vreme ne počnemo da štitimo našu kožu.”

Revolucija ima svoje ime – Meksoril 400


Lansiranjem proizvoda koji sadrže filter Meksoril 400, prvi koji pruža zaštitu od UVA zraka u spektru 380 – 400 nanometara, brend La Roche-Posay postavio je nove standarde u nezi i zaštiti vaše kože. Invisible Fluid SPF50+ i Hydrating Cream SPF50+ klinički dokazano štite od ovih štetnih zraka, poznatih da prouzrokuju dublja oštećenja ćelija kože, dok u isto vreme pružaju osećaj lakoće i prozračnosti.

Zahvaljujući njima, koža praktično čuva prirodne odbrambene mehanizme kojima se uspešno bori protiv oksidativnog stresa, hiperpigmentacija, kao i bora i pegica izazvanih fotostarenjem. Koža lica dobija snažnog saveznika koji joj obezbeđuje širu i efikasniju zaštitu svakog dana – nevidljivu i neprobojnu barijeru zvanu Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF50+ - #NIŠTAuvMUNEPROMIČE.

Više informacija o Anthelios UVMUNE 400, kao i ostalim La Roche-Posay proizvodima sa SPF zaštitom potražite na sajtuLa Roche-Posay.

Anthelios UVMUNE 400 Invisible Fluid SPF50+ preporučena informativna cena, 2.302,09 RSD

Anthelios UVMUNE 400 Hydrating Cream SPF50+ preporučena informativna cena, 2.197,53 RSD

Anthelios UVMUNE 400 FLUID SPF 50+
Promo