Iako bismo bile najsrećnije da se probudimo savršenog tena sa još savršenijom frizurom i da bez šminke izgledamo besprekorno, u ženskom svetu to i nije baš tako.

Kako bismo izgledale što bolje, skupili smo savete koje bi svaka žena trebala da zna...

1. Lepljiva traka protiv viška senke

Znamo koliko je iritantno kada vam obrazi budu puni senke, glittera i šljokica koje padaju prilikom nanošenja senki. Taj višak jednostavno uklonite s malo lepljive trake. Jer ovaj deo lica ne bi trebalo da izgleda kao disco kugla.

2. Kašikom protiv podočnjaka

Umorne i otekle oči, kao i podočnjake, sprečićete stavljanjem jako hladnih obloga na oči. Nemojte novac bacati na same obloge. Jednostavno u zamrzivač ubacite dve kašike i pustite ih da se što više ohlade, a zatim ih prislonite na oči. Ili dve kapike uvek držite u frižideru u stanju pripravnosti.

kašikom se rešite podčnjaka
Shutterstock 

3. Ledena kupka za ekspresno suve nokte

Ako ste u žurbi, a želite da nalakirate nokte, osušite ih tako da ih uronite u posudu vode s ledom. Verujte nam da će biti suvi za manje od jednog minuta.

4. Piling za usne

Želite da vaše usne uvek budu negovane i spremne za poljupce? Onda napravite same piling za usne. Malo šećera dodajte u med i kapnite koju kap maslinovog ulja, dobro promešajte i time istrljajte usne.

šećer i med vam mogu pomoći da dobijete lepši izgled usana
Freepik 

5. Prilagodite puder boji tena

Ako ste u ovim toplim danima češće na suncu i lako primite boju, vaš će vam puder verovatno uskoro postati presvetao. Jednostavno mu dodajte malo tamnijeg pudera i smikasajte savršenu nijansu.

6. Aspirin za ispucale pete

Ako vas muči ispucala i gruba koža na petama, zdrobite pet aspirina, pomešajte ih s malo sveže isceđenog limunovog soka i dobijenu smesu utrljajte u pete. I problem bi uskoro trebao da nestane.

zdrobite aspirin, pomešajte s limunom i smesu utrljate u pete
Shutterstock 

7. Zubna pasta za belje nokte

Uzmite pastu za izbeljivanje zubi, nanesite je na nokte i ostavite da deluje pet minuta. Kada je isperete, vaši nokti biće bjelji i još savršeniji za lakiranje.

8. Parfem za mirisnu kosu

Ako želite da se rešiti neugodnih mirisa iz kose, poput mirisa kuvanja, pečenja ili dima, poprskajte četku za kosu omiljenim parfemom i temeljnto se iščešljajte.

Tretman za kosu toplim peškirom instagram/sherrymoldando

izvor: Cosmopolitan.hr