SPAS ZA SUVE ZANOKTICE I LOMLJIVE NOKTE: Prirodno ulje od 3 sastojka za uvek lep manikir

Prirodno ulje koje oporavlja suve zanoktice i lomljive nokte možete napraviti kod kuće.

Kako da vam nokti brže porastu
Shutterstock 

Svoje nokte bismo s vremena na vreme trebali počastiti dodatnom dozom nege i na taj način sprečimo da postanu suvii ili čak lomljivi. Hranjiva ulja osiguravaju veću otpornost.

Ulje za nokte možete napraviti i kod kuće u samo nekoliko koraka.

Potrebno:

- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika bademovog ulja
- 6 kapi ulja čajevca

Pored kvaliteta ulja, obratite pažnju na posude u kojima se prodaju ulja i eterična ulja. Kiseonik, toplota i svetlost ubrzavaju užeglost ulja pa sastojke treba čuvati na hladnom mestu u tamnim bocama.

Čičkovo ulje za rast kose pomaže u hidrataciji vlasišta.
Unsplash/ CRYSTALWEED cannabis 

Potrebno je još:

- 1 tegla sa poklopcem
- 1 mala staklena boca ili boca s pipetom ili mala roll-on bočica
- mali levak

Način pripreme:

Sve sastojke uliti u teglu, zatvoriti je poklopcem i nekoliko puta snažno protresti kako bi se sastojci dobro izmešali. Ulje za nokte je spremno! Za čuvanje ulja za nokte napuniti staklenu bočicu, roll-on bočicu ili bočicu s pipetom i odložiti na hladno i tamno mesto.

Primena i učinak ulja za nokte

Ulje za nokte pre svake upotrebe treba kratko promućkati. Na primer, bočica s pipetom prikladna je za primenu; alternativno, postoje i male roll-on boce koje se mogu nanovo puniti. Ulje se zatim nežno umasira u zanoktice i nokte.

Najbolje ga je koristiti uveče, tako da se može upiti tokom noći bez ponovnog izlaganja ruku vodi. Svako ko se brine oko mrlja na posteljini (posebno zbog maslinovog ulja koje se vrlo sporo upija) trebao bi preko noći staviti pamučne rukavice na ruke.

Najbolje ulje za zanoktice
Shutterstock 

Delovanje

Maslinovo ulje ima blagi protivupalni učinak, a takođe pruža mnoštvo vlage. Bademovo ulje ima visok udeo oleinske kiseline, koja za uzvrat prodire u dublje slojeve kože i tako poboljšava njenu elastičnost. Ulje čajevca upotpunjuje trio svojim antibakterijskim i protivgljivičnim svojstvima.

Napomena o ulju čajevca:

Ulje čajevca se ne sme koristiti samostalno na velikoj površini, jer može izazvati iritaciju kože. Stoga ga je najbolje pomešati s „nosećim tvarima“, kao što je slučaj s maslinovim uljem i bademovim uljem u ovom receptu.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši