UŠTEDITE I DO NEKOLIKO HILJADA MESEČNO: Kako da same uradite gel lak kod kuće i ne gubite ni vreme, ni novac

Uštedite novac i vreme i počnite same da brinete o svom manikiru, a to ćete naučiti u korak po korak objašnjenima kako da uradite gel lak kod kuće.

crveni nokti i crveni ruz
Shutterstock 

Gel lak je postao jedna od najpoznatijih tehnika u svetu manikira i za to postoje dobri razlozi – u velikoj meri ne oštećuje nokatnu ploču, traje i do nekoliko nedelje (najčešće 2 do 3) i nema bojazni od skidanja i krzanja laka sa noktiju.

Ipak, verujemo da vam odlasci kod kozmetičarke ne predstavlja uvek užitak, kao ni nama. Sem što gubimo minimum 2h na takav tretman, izbijamo i novac iz džepa i to isuviše često za takvu tehniku koju možemo lako postići i kod kuće.

braon nokti
Instagram 

Jasno vam je da ništa bolje ne govori da smo prigrlili novu beauty sezonu od svežeg manikira u novim tonovima i nijansama.

Kako biste uvek imale izbora da, ma koliko često, utičete na boju noktiju, bez čekanja i zakazivanja termina, vreme je da se same pozabavite svojim manikirom i uštedite i vreme i novac.

Biće vam potrebna odgovarajuća oprema i proizvodi, a mi vam danas pokazujem kako da nanesete gel lak kod kuće korak po korak!

1. Korak – turpijanje i oblikovanje nokta

turpijanje
Shutterstock 

Pre svega, nokte skratite na željenu dužinu, a zatim oblikujte. Koristite turpiju odgovarajuće granulacije, kako ne biste oštetili nokat. Zanoktice pogurajte ili ih i isecite makazicama. Takođe je važno da isturpijate, odnosno ispolirate samo nokatnu ploču bafer turpijom, kako bi bila perfektno ravna pre nanošenja gel laka.

2. Korak – priprema nokta

Nakon oblikovanja i sređivanja zanoktica, neophodna je priprema nokta. Ukoliko vam je nokatna ploča masnija, ovaj korak je posebno važan, jer odmasti nokat i onda ste spremni za gel lak. Možete koristiti dehidrator ili, jednostavnije, 70% alkohol. Nanesite alkohol na tupfer i svaki nokat lepo prebrišite.

manikir
Shutterstock 

3. Korak – baza za gel lak

Poslednji korak pre gel laka je baza. Za nju će vam biti potrebna i uv ili led lampa. Trudite se da bazu, jer je gušća, nanesete u što tanjem sloju. Vodite računa o ivicama, kako vam se ne bi razlila sa strane. Radite nokat po nokat i svaki sušite u lampi prema uputstvu.

4. Korak – gel lak

Sam gel lak nanosite u dva ravnomerno tanka sloja. Drugi sloj nanesite tek kad ste pre prvi osušili u lampi. Potrebno je strpljenje i vreme, ali radite polako kako bi rezultat bio dugotrajan.

nokti za jesen
Instagram 

5. Korak – top coat

Top coat, odnosno završni sloj, je veoma važan. Njega, kao i bazu, nanesite ravnomerno, u što tanjem sloju.

Na samom kraju još jedan vrlo bitan korak – ponovo alkohol. Nanesite alkohol na tupfer ili vatu i prebrišite svaki nokat posebno. Na taj način ćete ukloniti onaj lepljiv sloj sa nokta. Ostaje vam još da nanesete ulje na zanoktice i vaš manikir je gotov!

zeleni nokti
Instagram 

Koje boje da birate ove sezone?

Kako ne biste trošile novac i na previše nepotrebnih gelova koje još uvek nećete korisiti ove sezone, mi vam predlažemo da kupite nekoliko bazičnih i nekoliko trendi. Od osnovnih su to mlečni, nude ili rozikasta baza koje morate imati ukoliko poželite potpuno prirodne nokte ili french.

braon boja noktiju
Instagram 

Što se tiče trendi boja, ove sezone dominiraju sve nijanse braon boje, tamno zeleni nokti, teget i bordo.

Predlažemo da za sada kupite 3 do 4 boje gel laka za koje ste sigurni da će vam se sviđati i da ih uradite ponovo za mesec dana.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši