KAKO OJAČATI NOKTE NAKON GEL LAKA? 8 saveta koji će vam obnovite nokatnu ploču

Dajemo vam odgovor na pitanja kako ojačati i izlečiti nokte nakon gel laka.

Da li je seckanje zanoktica obavezno ili štetno?
Shutterstock 

Gel manikir i dalje je jedan od najpopularnijih trendova kada je u pitanju održavanje noktiju. Žene koje ne vole same da sređuju nokte ili pak nemaju vremena za česta lakiranja kod kuće odlučuju se upravo za gel lak.

Najveći razlog zbog kog je gel manikir toliko popularan jeste njegova dugotrajnost.

Za razliku od običnih lakova koji nakon nekoliko dana više ne izgledaju besprekorno, idealan izgled gel laka može potrajati i do tri nedelje ako se pravilno brinite o svojim noktima.

Postoji mogućnost da proces geliranja noktiju izazove dehidraciju i stanjivanje noktiju. Ono što trebate imati na umu ako se odlučite za gel lak jeste da je zapravo najštetniji deo celog procesa samo njegovo uklanje. Stoga, kako bi vaši nokti i nakon gela bili lepi i zdravi sledite ovih osam saveta.

1. Skratite nokte

Duži nokti skloniji su lomljenju pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pa neka vaši nokti budu kratki kako biste sprečili da zapinju o stvari i lome se. Osim toga, bolje je za početak imati kratke nokte kako biste bili bez brige od lomljenja.

kratki zeleni nokti
Shutterstock 

2. Birajte zaobljene

Gel lak s vremenom može stanjiti nokte, što ih čini sklonima zapinjanju za stvari i lomljenje. Stoga, umesto šiljatih ili četvrtastih, nokte radije oblikujte tako da budu zaobljeni što će ih učiniti čvršćima.

frenc nokti
Instagram 

3. Nežno ih turpijajte

Turpijom lagano pređite preko neravnih krajeva i bilo kakvih neravnina kako biste zagladili nokte. To će sprečiti ljušćenje noktiju, naročito na vrhovima.

4. Često hidrirajte nokte

Nekoliko puta dnevno umasirajte ulje za zanoktice u nokte i kožu oko noktiju. Zatim ih dobro namažite gustom kremom za ruke ili melemom. Ulje se bolje upija u slojeve noktiju, dok krema stvara barijeru koja zadržava vlažnost.

5. Neka vam ruke budu suve

Kao i inače, ograničite izloženost vodi kad god je to moguće. Oprati nekoliko tanjira golim rukama nije problem, ali za sve duže od toga nosite rukavice kako biste sprečili prodiranje vlage (što može uzrokovati podizanje laka na noktima).

nokti
Shutterstock 

6. Koristite tretman za nokte

Uzmite pauzu od lakiranja nekoliko nedelja i umesto laka na nokte stavite tretman za njihovo jačanje.

7. Ne dirajte zanoktice

Oduprite se porivu da ih seckate ili potiskujete. Zanoktice štite nove nokte koji rastu ispod starih (što je još jedan razlog zašto je važno održavati njihovu vlažnost).

8. Ne gulite lak s noktiju

Ako ikad odlučite opet staviti gel lak nakon što vam se nokti oporave, oduprite se porivu da gulite lak s njih jer s lakom možete skinuti i slojeve noktiju. Otiđite u salon radi pravilnog uklanjanja – ili kupite pribor za uklanjanje s kojim to možete učiniti i sami.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši