Ništa gore nego kada se probuite naduti, a morate brzo da krenete sa dnevnim obavezama.

Standardne metode poput umivanja hladnom vodom i slično delimično mogu pomoći, ali ne dovoljno da biste lice vratili "u normalu".

Tada na scenu stupa jednostavan trik koji nije novijeg datuma, iako ga u poslednje vreme trendseterke redovno reklamiraju, i to ne bez razloga. U pitanju je masaža vakum čašicama, a primera radi, naša najpoznatija influenserka Dunja Jovanić kune se u ovu metodu kada joj je potrebno da lice brzo "de-puff-uje".

Dunja Jovanić obožava masažu čašicama.
pritnscreen/instagram 

Benefiti su brojni, počev od toga da ćete se rešiti jutarnje nadusti, a na duže staze ublažiti bore, dobiti zategnutiju kožu, pa čak i oblikovati lice i rešiti se podvaljka, a redovna masaža od dva minuta stimulisanje i proizvodnju kolagena. Naravno, samo uz uslov da to radite pravilno.

Šta je face cupping metoda?

Ova vrsta masaže svoj koren vuče u poznatoj terapiji venuzama koju obično primenjuju stručnjaci za akupunkturu i akupresuru. Dejstvo se zasniva na mehanizmu vakuuma, a efekti su pojačana cirkulacija, limfna drenaža i oslobađanje od toksina. Isti princip se koristi i za masažu lica čašicama - modeli se mogu razlikovati, ali suština rada je ponovo vakuum.

Face cuppling metoda postoji od davnina, a pored salona, ovako nešto možete praktikovati i kod kuće.
Shutterstock 

Međutim, mnogi prilikom kućne masaže vakum čašama prave određene greške. Prvo i osnovno je da se na čisto lice uvek mora naneti neko ulje za masažu lica, ili eventualno serum. Takođe, masaža ne treba da traje duže od svega par minuta 2-5 je idealno.

Cupping metodom dobićete blistav ten veoma brzo.
Shutterstock 

Vakum čašice možete naći u svim bolje snadbevenim drogerijama po ceni od 1.200 do 2.000 dinara, a nakon svake upotrebe potrebno je da ih temeljno operete. Još jedna bitna stvar su i potezi kojim treba usmeriti čašice.

Veoma je bitno pravilno raditi cupping metodu.
pritnscreen/tiktok 

A u videu u nastavku videćete tačno kako treba koristiti ventuze, nevezano koji tip imate.

BRIŠE BORE, ZATEŽE LICE I SKIDA PODBRADAK: Evo kako se pravilno radi masaža čašicama TikTok/stephflockhart