Svi mi imamo dane kada naša koža jednostavno ne izgleda onako kako bismo želeli.

Brz život, manjak sna... prvo će se uvek odraziti na licu, ali dobro je znati da ne morate da idete na skupe tretmane da biste mu vratili potrebnu svežinu i poboljšali elastičnost kože.

Face cupping tretman nije novijeg datuma, iako mu je pravu popularnost donela niko drugi do Kim Kardašijan koja je i sama rekla nebrojeno puta da se kune u ovu metodu, a u pitanju su vakuum čašice koje povlačite po koži i masirate je, čime joj na duže staze činite veliku uslugu.

cupping metodu mozete praktikovati i kod kuce
Shutterstock 

Sada je i jedna od naših najpoznatijih influenserki Dunja Jovanić pokazala na koji način ona održava blistav ten, pogotovo nakon što danima nije spavala kako treba, a snimak pre i kasnije pokazuje da metoda i te kako ima efekta.

dunja jovanic face cupping
pritnscreen/instagram 

Ukoliko želite da pokušate cupping metodu 3 koraka su ključna:

  1. Operite dobro lice
  2. Nanesite ulje u tankom sloju i na lice i na vrat
  3. Masirajte lice tako što ćete povlačiti čašice po šemi u nastavku teksta

Preporuka je da ovakva masaža ne traje duže od 5 minuta, a nežno "usisavanje" čašicama za cupping daje vašim mišićima lica dobar trening, tako da je normalno da se pojavi trenutno crvenilo na koži. Nakon tretmana kožu je potrebno umiriti i ohladiti, a zatim i dobro nahraniti jer je ipak reč o tretmanu detoksikacije.

I naposletku, tretman vakuumskim silikonskim čašicama rešava sitne bore i pojačava sjaj kože,stimuliše kolagen i na taj način pomaže proizvodima da se lakše apsorbuju. Ako želite konturisani izgled lica, čvršću, sjajniju i zdraviju kožu, ovaj tretman je idealno rešenje, a osim toga cupping će pomoći i kod problema sa sinusima i glavoboljom.