Face cupping ili masaža čašicama je novi trend u kozmetičkoj industriji. Na prvi pogled možda deluje neobično, ali nije nije tako ako znate šta radite.

Ako imate običaj da sebe počastite masažom nakon napornog dana ili jednostavno imate potrebu da se na ovaj način opustite, mogli ste da primenite i masažu čašicama.

Ova vrsta masaže svoj koren vuče u poznatoj terapiji venuzama koju obično primenjuju stručnjaci za akupunkturu i akupresuru. Dejstvo se zasniva na mehanizmu vakuuma, a efekti su pojačana cirkulacija, limfna drenaža i oslobađanje od toksina.

Isti princip se koristi i za masažu lica čašicama - modeli se mogu razlikovati, ali suština rada je ponovo vakuum. Preporučuje se da se ova masaža praktikuje svakog dana, u trajanju od oko dva minuta, a pritom možete koristiti i neki serum ili kremu.

Posebno je ovaj vid tretmana dragocen kada je u pitanju povećanje gradivnih elemenata kože – elastina i kolagena u koži.

Usisavanje vakumom odvaja različite slojeve tkiva. To aktivira ćelije kože, jer ih tera da se izbore sa novonastalim okolnostima. Face cupping je vrsta mehaničke traume kojom pokušavamo da dovedemo više krvi, vode i drugih telesnih tečnosti u ćelijama kože.

Kozmetičari kažu da ovaj tretman doprinosi boljoj zategnutosti kože, a posebni rezultati se postižu na opuštenim obrazima i podvaljku. Masaža čašicama stimuliše i proizvodnju kolagena, pa se time dobija jedra koža sa smanjenim borama.