OTKRIJTE NAJBOLJA ESENCIJALNA ULJA PROTIV AKNI: Evo kako deluju na kožu i vraćaju joj mladalački izgled

Esencijalna i biljna ulja smiruju kožu i podstuču zarastanje akni

5 seruma sa retinolom za lice bez bora
Shutterstock 

Esencijalna ulja se koriste godina unazad i poznata su kao prirodno sredstvo za lečenje različitih kožnih oboljenja.

U slučaju da se na vašoj koži pojavila bubuljica koja vam kvari izgled i pritom boli, možete se poslužiti određenim esencijalnim uljima kako bi umirili infekciju i podstakli zarastanje i nestanak akne.

Ono što je bitno da znate jeste da se na akne ne nanosi svako esencijalno ulje, jer neka od njih mogu iritirati upaljenu kožu i stvoriti više štete nego koristi. U nastavku otkrijte koja esencijalna ulja mogu da vam posluže u borbi sa bubuljicama...

Ulje čajevca

Ulje čajevca ima nešto gušću strukturu i teže se razmazuje zato što se u njemu krije velika količina hranjivih sastojaka za upaljenu kožu lica. Deluje antibakterijski i može pospešiti zarastanje bubuljica na vašem licu. U narodnoj medicini ulje čajevca poznato je po svojoj zaceljujućoj moći i nanosi se na manje ogrebotine kako bi one brže zarasle. Ukoliko ste cedili bubuljicu i stvorili ranu nekoliko kapi ulja čajevca sprečiće širenje infekcije i gnojenje povređenog dela lica.

Ulje čajevca deluje antibakterijski i može pospešiti zarastanje bubuljica na vašem licu
Shutterstock 

Ulje čajevca možete kupiti u apoteci bez lekarskog recepta. Apotekari će vas takođe upozoriti da je jako i zato se ne preporučuje korišećenje u velikoj količini, kao i nanošenje na celokupno lice. Nekoliko kapi nanetih na prste, a zatim direktno na aknu mogu vam pomoći, a osetite li jako peckanje i svrab, umijte se. Ulje čajevca nanosite jednom dnevno direktno na bubuljicu i dopustite mu dvadesetak minuta da deluje i dospe do dubljih slojeva kože.

Lavandino ulje

Eterično ulje lavande dobro je poznato i koristi se u različite svrhe. Najdelotovornije je prilikom nege lica i zato se lavandino ulje nalazi u mnogobrojnim serumima i kremama za hidrataciju kože. Istraživanja stručnjaka su otkrila da lavandino ulje može podstaći nastanak kolagena u unutrašnjosti vaše kože i samim tim ubrzati regeneraciju vašeg lica i odložiti nastanak dubokih bora. Kako je njegova struktura umirujuća može se koristiti na svim tipovima kože kada se borite sa bubuljicama pred mensutraciju ili sa nekoliko bubuljica na čelu, nosu ili bradi.

Lavandino ulje sadrži veliki broj antioksidansa i to je razlog zašto se nalazi u različitim serumima za jačanje kože lica. Uz svakodnevnu upotrebu ovo ulje može sprečiti nastanak ožiljaka i fleke od bubuljica i pritom će ubrzati njihovo zarastanje i postepen nestanak sa lica. Lavandino ulje možete nanositi direktno na bubuljicu dva puta dnevno, sve dok infekcija ne nestane.

ulje lavande smiruje lice
nathana-reboucas-SvnUP229y58-unsplash.jpg 

Ulje limunske trave

Akne i proširene pore mogu narušiti naše samopouzdanje, a kako bi ih umirili možete iskoristiti blagotvorne efekte ulja limunske trave. Ovo svetlo eterično ulje koje se lako razmazuje i ima osvežavajući miris poseduje antiflamatorna svojstva, što znači da će umiriti crvenilo i otok same bubuljice. Kao i ulje čajevca limunska trava deluje antibakterijski, sprečiće širenje upale i zato je dobro nanositi ga čim se akne pojave na vašoj koži.

Nanosi se jednom dnevno direktno na bubuljicu, najbolje bi bilo u jutarnjim časovima.

Svako od ova tri ulja može da deluje prevetivno, posebno ako imate masnu kožu lica sklonu bubuljicama. Pomešajte do pet kapi izabranih ulja sa zelenim glinom i pripremite masku za lice. Glina će upiti višak sebuma dok će ulje smiriti vašu kožu i podstaći regeneraciju, ali i ubiti postojeće bakterije unutar pora. Masku treba nanositi na masnu kožu lica jednom nedeljno, a drugi tipovi kože mogu se poslužiti ovakvom smešom jednom do dva puta mesečno.

izvor: mogujatosama.rs

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši