KAKO DA SE REŠITE FLEKICA, AKNI I NEUJEDNAČENE KOŽE? Stručnjaci su otkrili 5 načina bez da posetite dermatologa

Stručnjaci su otkrili 5 rešenja za neujednačenu kožu sklonu aknama.

Stručnjaci su otkrili 5 rešenja za neujednačenu kožu sklonu aknama.
Shuterstock 

Kako biste sprečili dalja oštećenja kože i knačno uživate u ujednačenom tenu, važno je da sledite rešenja koja preporučuju stručnjaci.

I dok tekstura i pore ne bi trebalo da budu nešto protiv čega se „borimo“, ipak možemo maksimalno da iskoristimo praktična rešenja da kožu učinimo zdravijom i lepšom.

Problem sa kožom koji mnoge navodi da pokucaju na vrata dermatologa su ožiljci od akni. Suva koža lica može biti posledica velikih ili začepljenih pora, ožiljaka od akni, pa čak i oštećenja od sunca.

Problem sa kožom koji mnoge navodi da pokucaju na vrata dermatologa su ožiljci od akni.
Shutterstock 

Jedan od ključnih faktora koji doprinose gruboj teksturi kože jeste prirodni proces starenja, pri čemu degradacija kolagena i elastina rezultiraju gubitkom sjaja i glatkog izgleda, objašnjava dermatolog i osnivač istoimenog brenda, doktor Denis Gros. 

On napominje i da je pomenuta suvoća, zagađenje i tvrda voda takođe mogu da je pogoršaju, što rezultira proširenim porama, stvaranjem ulja i finim linijama i borama.

Postoje i dve hormonske promene koje joj takođe doprinose. Tokom menopauze, gubitak prirodne hijaluronske kiseline dovodi do dehidracije i hrapavosti, dok se tokom trudnoće cirkulacija prebacuje na bebu, što može izazvati suvoću kože.

Srećom, postoji niz načina da je omekšate i poboljšate njen izgled! Stručnjaci u nastavku su podelili svoje vrhunske savete o tome kako da zaboravite na neujednačenu kožu.

1. Piling

Da biste smanjili nakupljanje površinskih mrtvih ćelija kože, čvrsto se držite pilinga. To možete odraditi fizičkim (piling) ili hemijskim (kiseline) metodama. Ako su začepljene pore i mrtve ćelije kože vaš neprijatelj, potražite alfa hidroksi kiseline (kao što je glikolna), koje pomažu da se izgladi, otčepi i podstakne obnavljanje ćelija kože, dok oni koji pate od izbijanja i upale treba da traže beta hidroksi kiseline, kao što je salicilna. Naravno, možete koristiti i jedno i drugo, u zavisnosti od potreba vaše kože.

Da biste smanjili nakupljanje površinskih mrtvih ćelija kože, čvrsto se držite pilinga.
Freepik 

2. Retinol

Drugi važan metod je efikasno uklanjanje starijih mrtvih ćelija kože kako bi se poboljšao njen kvalitet, a retinol je jedan od sastojaka koji se ističe kao odlično rešenje. Revnosna upotreba proizvoda sa retinolom ne samo da podstiče promet ćelija, već i povećava proizvodnju kolagena, pomažući da se ublaži izgled proširenih pora, finih linija i bora. Pored toga, retinol ima pozitivan efekat na tonus kože i hidrataciju.

Revnosna upotreba proizvoda sa retinolom povećava proizvodnju kolagena.
Instagram /, @skincareexpertapp 

Dr Gros najavljuje retinol kao zlatni sastojak za uglađivanje finih bora, zahvaljujući njegovoj sposobnosti da ujednači teksturu kože, umanji tamne fleke i ožiljke, kao i da smanji pojavu finih linija, bora i pora.

3. Laserski tretman

Svi stručnjaci se slažu da konsultovanje sa profesionalcem može pomoći da postignete rezultate mnogo brže. Kako lečiti ožiljke? „Opcije uključuju mikroiglice, koje kombinujemo sa mezoterapijom kako bismo podstakli regeneraciju kože“, kaže doktor Tomas. „Onda možemo da probamo lasersko obnavljanje, koje se koristi na nekoliko različitih načina", zaključuje stručnjak.

4. Injekcioni tretmani

Svi znamo da lokalno nanošenje hijaluronske kiseline može pomoći pri zaglađivanju kože, a možete li onda da zamislite kolike su onda prednostima njenog ubrizgavanja u kožu.

Tretmani hijaluronskom kiselinom u obliku injekcija su izuzetno popularni.
Shutterstock 

Tretmani hijaluronskom kiselinom u obliku injekcija su izuzetno popularni, i iako se ne primenjuju u svrhu rešavanja neujednačenog tena, takođe mogu pomoći i u borbi protiv akni.

5. Budite strpljivi, ali i dosledni

Da bi rezultati imali efekta, morate biti dosledni u ovoj igri. Stručnjaci kažu da značajni rezultati dolaze u roku od 6 do 18 meseci, dok su prva poboljšanja vidljiva već nakon 4 nedelje kod nekih klijenata.

U kombinaciji sa zdravim načinom života i posvećenom rutinom nege kože, redovni tretmani u klinici mogu drastično ubrzati proces i više su nego vredni novca ukoliko imate problema sa kožom.

Ključna stvar koju treba napomenuti je da je upornost i doslednost ključna: ožiljci mogu izgledati kao da su doživotni neprijatelji, ali zapravo je potrebno samo malo truda da biste ga se rešili.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši