Dok neki smatraju da su injekcioni tretmani, kao što je botoks, baza rutine lepote, drugi odbacuju iglu u korist manje invazivnog pristupa.

Činjenica je da kako starimo, gubimo kolagen, a fine linije i bore postaju sve izraženije. Zbog toga se žene u određenim godinama okreću sve popularnijim neinvazivnim metoda liftinga lica, a hidra facijalni tretman je najbolji dokaz za to.

Za "brisanje bora" sve je popularniji hidra facijalni tretman koji za cilj ima osvežen ten i dodatnu hidrataciju kože koja je neophodna na prelasku iz zimske u prolećnu sezonu.

Tretman traje 50 minuta i uključuje „čišćenje, piling, uklanjanje mitisera i bubuljica i limfnu i masažu za zatezanje lica, a garantuje efekata podmlađivanja koji deluje dosta prirodnije od rezultata kakve daju botoks i fileri.

Za "brisanje bora" sve je popularniji hidra facijalni tretman.
Shutterstock 

U beogradskim salonima, ovakav tretman košta oko 10.000 dinara, a kod kuće možete obaviti slične postupke i postići približan efekat.

Hidra facijalni tretman kod kuće

1. Očistite lice tehnikom duplog čišćenja
2. Blago ispilingujte kožu nežnim preparatom jer će koža nakon ovog koraka biti izložena dodatnim procedurama.
3. Sledeći na redu je hemijski piling koji uključuje AHA i BHA kiseline, koje nanosite u skladu sa procentom ispisanim na etiketi.
4. Lice dobro isperite i uverite se da nije ostalo ni traga od hemijskog pilinga.
5. I dolazimo do prve razlike između tretmana u salonu i kod kuće - mitesere morate fizički uklanjati, dok se kod kozmetičara to obavlja aparatom.
6. Za uklanjanje mitesera kod kuće potreban je meki papirni ubrus kojim ćete obaviti vrhove prstiju pre nego počnete sa procedurom uklanjanja mitesera.
7. Na kraju pređite lice blagim tonikom.

Hidratacija nakon grubljeg tretiranja kože je obavezna!
Shutterstock 

Hidratacija nakon grubljeg tretiranja kože je obavezna! Kozmetičari preporučuju vitaminske serume, hijaluronske losione i maske sa hidrirajućim sastojcima. Kako biste pojačali dejstvo hidratacije na licu, na lice stavite tanku prijanjajuću foliju, a zatim i topao peškir.

Za efekat kao iz salona, preporučuje se da masku držite barem 15 minuta, a zatim da kockicom leda pređete kožu lica kako bi vam se zatvorile pore.

Kako biste dodatno hidrirali kožu i zaključali sve prethodne naneto, za kraj se poslužite bogatom kremom, a može i vazelinom.

Kako biste dodatno hidrirali kožu i zaključali sve prethodne naneto, za kraj se poslužite bogatom kremom, a može i vazelinom.
Shutterstock