Dok neki smatraju da su injekcioni tretmani, kao što je botoks, baza rutine lepote, drugi odbacuju iglu u korist manje invazivnog pristupa.

Činjenica je da kako starimo, gubimo kolagen, a fine linije i bore postaju sve izraženije. Zbog toga se žene u određenim godinama okreću sve popularnijim neinvazivnim metoda liftinga lica, a Silhouette Soft niti su najbolji dokaz za to.

U pitanju su niti koje iznutra pružaju potporu, aktiviraju proizvodnju kolagenskih vlakana i podižu tonus kože i tkiva.

To su ustvari "končići" natopljeni kolagenom koji se rastvaraju, a hraniljivi sastojci prodiru u kožu i popunjavaju bore, pospešuju tonus i proizvodnju kolagena. S obzirom da vraćaju koži potrebnu elastičnost i vlagu, ublažuju znakove starenja, i doprinose da vaše lice deluje mlađe.

Do 20. godine proces proizvodnje proteina se značajno usporava.
Shutterstock 

Koriste se za lifting središnjeg i donjeg dela lica, obrva i vrata, i mogu se kombinovati sa ostalim tehnikama podmlađivanja – filerima, botulinomskim toksinom i dr.

Ovaj tretman inače je nastao u Skandinaviji, a niti su napravljene od peptida, kolagena i drugih sastojaka koji se rastvaraju u koži.   

Postupak tretmana kolagen nitima

Pre intervencije neophodno je naglasiti lekaru ukoliko bolujete od neke bolesti ili uzimate određenu terapiju.

Procedura tretmana kolagen nitima TikTok/mslyaesthetics

Silhouette Soft niti se postavljaju na određenu dubinu ispod kože tankom iglicom, zbog čega nije potrebno praviti rez. Nakon postavljanja, niti se lagano povlače na željenu visinu, posle čega lekar vrši laganu kompresiju kako bi se postigao efekat podizanja. I vi, zajedno sa lekarom, možete ispratiti efekat i reći kada ste zadovoljni.

Oporavak nakon tretmana kolagen nitima

Ne treba da vas brine ukoliko nekoliko dana nakon tretmana tretirano područje bude delovalo hiperkorigovano, jer blagi nabori i rupice na mestu izlaska niti su pojava koja prolazi za par dana. Pored toga, mogući su još i prolazni otok i modrice koje blede pet dana nakon tretmana. 

Pored modrica i otoka, može se javiti i osećaj zatezanja i privremene utrnulosti. Svaka od tih komplikacija prolazi nekoliko dana.

Sve o tretmanu kolagen nitima
Shutterstock 

Ono što je važno jeste da nakon intervencije izbegavate jake pokrete i fizičku aktivnost. Poželjno je spavanje na leđima, kao i da koristite blage pokrete prilikom mazanja kreme ili skidanja šminke.

Rezultati tretmana kolagen nitima

Rezultati su vidljivi odmah, ali se konačni rezultat može očekivati nakon nekoliko nedelja, kada prođu otoci i proces kolagenizacije da svoj doprinos rezultatu.

Cena tretmana kolagen niti se uglavnom kreće od 400 do 550 evra po jedan par niti.
Shutterstock 

Cena tretmana kolagen nitima

Cena varira od klinike do klinike, ali se uglavnom jedan par niti kreće od 400 do 550 evra, dok je za dva para potrebno izdvojiti već od 700 do 950 evra.