Zajedno sa suptilnijim trendovima u šminkanju, proleće je donelo i nove trendove u frizurama. Opuštene frizure savršene za toplije dane kad se oko kose ne želimo nepotrebno puno truditi sad dolaze u prvi plan.

Predvodnice nove hit frizure, vodenih talasi, su naravno svetski poznate pevačice i glumice poput Dženifer Lopez, Megan Foks, Kim Kardašijan, Zendaje i mnogih drugih... Ovi trendi opušteni talasi zavladali su beauty look-ovima na crvenim tepisima, kao i među trendovima u frizurama na društvenim mrežama. Još opuštenija verzija popularnih beach waves su vodeni talasi koje obožavaju mnoge trendseterke

Šta su vodeni talasi?

Ovu trendi frizuru krasi blago, blago uvijena kosa, s uvojcima koji su gotovo neprimetni. Izrazito nežni valovi lagano oponašaju vodu koja teče te nisu strogo definisani. Ova šarmantna i jednostavna frizura savršena je za sve veće temperature koje nas čekaju narednih meseci!

Ako je tvoj kosa prirodno kovrdžava ili valovita frizura vodenih talasa ostavlja dojam baš kao što joj i ime kaže, kao da si upravo izašla iz mora ili bazena! Ako ipak imaš ravniju teksturu kose, za ovu frizuru moraćeš je malo više stilizovati.

Kako postići vodene talase?

Ovakvu frizuru možeš postići na više načina - uz pomoć pegle za kosu, da kosu spleteš u pletenice ili s figarom! Pre nego što počneš s korišćenjem alata za uvijanje kose, ne zaboravi na kosu naneti sprej za zaštitu od toplote i hranljivo ulje za kosu.

1. Vodeni talasi uz peglu ili figaro za kosu

Kod ove tehnike za vodene talase pažljivo uzimaj pramen po pramen kose kako bi je najpre izravnala. Zatim od korena započni ponovo i vrti ruku gore-dole istovremeno se pomičući dužinom kose. Umesto pegle možeš koristiti i figaro.

Frizeri preporučuju ovu tehniku jer se može koristiti na svim dužinama kose. Nakon uvijanja kose, za potpuni efekt, kosu je potrebno raščešljati u istom smeru, a zatim naneti ulje za kosu.

kim rado nosi morske talase
Youtube 

2. Vodeni talasi uz pletenice

Druga tehnika s kojom možeš postići vodene talase je i da jednostavno uveče ispleteš kosu u pletenice i prespavaš. Ujutro ćeš se probuditi s predivnim vodenim talasima. Ova tehnika odlična je za dugu kosu koja nije jako gusta. Nakon što pletenice ujutro raspleteš pročešljaj ih prstima ili češljem sa širokim zupcima. Ovo je savršena tehnika ako svoju kosu ne želiš izlagati toploti s alatima za uvijanje kose.

3. Stvori vodene talase pomoću pegle i pletenica

Nekim damama je draža tehnika koja spaja metodu s peglom za kosu i pletenice. Prvi je korak da kosu ispleteš u četiri pletenice, a zatim peglom prelaziš preko cele dužine svake pletenice. Nakon toga raspusti pletenice i raščešljaj kosu!

kloi kao i njene sestre često nosi ovu frizuru
Instagram 

Kako bi svaka od ovih tehnika bila što postojanija, ne zaboravi kao završni korak svoju novu frizuru vodenih talasa učvrstiti lakom za kosu!

Najlakši način za postizanje lokni Instagram/mariaaiellohair