MINIMALIZAN JE KLJUČAN U NEZI KOŽE: 3 proizvoda koje svaka žena treba da ima u svom neseseru

Za blistav i svež izgled kože vaša rutina mora da se sastoji od ova 3 proizvoda.

Kolagen u obliku praha ili tečnosti obično je koncretovaniji.
Shutterstock 

Ono što želimo postići svakodnevnom skincare rutinom jeste zdrav izgled kože lica. Upravo je to jedan od glavnih razloga zašto se na našoj kozmetičkoj polici mogu pronaći razni proizvodi za negu, a koji bi kao takvi trebali napraviti vidljivu promenu na samoj koži lica.

Pored toga što mesto u vašoj svakodnevnoj rutini pronalaze kozmetički proizvodi koji vam odgovaraju, nije na odmet uvažiti i nekoliko saveta koji zlata vrede.

Svako od nas želi negovanu kožu bez vidljivih nepravilnosti koja izgleda kao da 'puca' od zdravlja. Do sada smo taj look uspevali da postignemo eventualno šminkom, najčešće hajlajterom i blistavim puderom, ali to je samo instant način koji kožu čini lepšom i sjajnijom.

mazanje kreme na lice
Freepik/senivpetro 

Mi želimo konstatan takav efekat bez potrebe da nanosimo šminku.

Kvalitetno razrađena, ali pre svega dosledna rutina, donosi rezultate kada je izgled same kože u pitanju, a ona se uvek treba započeti temeljnim čišćenjem lica.

Budući da se naša koža tokom noći obnavlja od svega onoga što je tokom dana na njoj ostavilo traga, najvažnije je da pre spavanja dobro očistimo lice. To podrazumeva tehniku dvostrukog čišćenja lica kao najučinkovitiju metodu, gde se nečistoće na bazi ulja i vode otapaju proizvodima koji sadrže istu bazu kao i same nečistoće.

zena maze kremu na lice
Shutterstock 

Pored čišćenja lica, važno je barem dva puta nedeljno napraviti dobru eksfolijaciju kože. Šta to tačno znači? Reč je zapravo o procesu uklanjanja mrtvih ćelija s kože. Kada konkretno pričamo o sjaju lica, mrtve ćelije kože blokiraju svetlost da prirodno pada na kožu, zbog čega ona izgleda suvo i beživotno. Nakon eksfolijacije koža postiže onaj glow koji toliko volimo da vidimo na samom licu.

nanosenje seruma na lice
Shutterstock 

Za sjaj kože presudna je dobra hidratacija, pogotovo kada govorimo o nezi kože u jesen, kada je temperatura nešto niža te svaki slobodni trenutak provodimo u suvim i ugrijanim prostorijama.

Dobra hidratacija se najbolje može postići kombinacijom tonika, seruma i bogate kreme. Svaka žena treba u svom neseseru da pronađe ova tri proizvoda, i da nikako ne izbegava tonik koji će u ovom slučaju zadržati optimalnu vrednost pH kože, nakon čega će se serum bolje upiti te stvoriti sjajnu bazu za nanošenje kreme.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši