Glumica Olovoja Valjd poslednjih godina svoju karijeru gradi iza kamere, kao redateljka filma ‘Booksmart’ i sada ‘Don’t Worry Darling’.

37-godišnja holivudska zvezda zagovornica je organske kozmetike i uravnoteženog pristupa telu, a nekoliko wellness saveta koje redovno praktikuje podelila je za Vogue.

Vreme

‘Ono što sam naučila u protekloj godini je to da je najvrednije što u životu imamo vreme i sloboda da ga provedemo onako kako želimo s ljudima s kojima želimo. Mislim da to zaista utiče na naše zdravlje’, tvrdi Olivija.

A ono što slušamo, čitamo i jedemo hrani nas iznutra, pa je glumica smanjila vreme koje provodi na društvenim mrežama, a u slobodno vreme meditira, čita, planinari ili pliva.

olivija vajld
Shutterstock 

Voda

Večan savet u koji se zaklinju sve zvezde i stručnjaci za negu kože: konzumiranje dovoljno vode. Kako ne bismo zaboravili na ispijanje vode tokom dana, Olivija ima jednostavan trik: pronaći onu bocu vode za kojom ćemo želeti da posežemo i koju nam neće biti teško da svuda nosimo sa sobom, piše elle.

Clean beauty

Nakon što je postala majka, glumica vodi više računa o sastojcima i ne želi ni decu ni sebe da izlaže toksičnim proizvodima, ali i koristi manje proizvoda kako bi skratila vreme skincare rutine.

Iako se kao predstavnica brenda True Botanicals trudi da koristi isključivo ‘clean proizvode’, priznaje da nije lako promeniti navike i rutinu ‘preko noći’ jer kako kaže to ponekad nije izvodivo ni održivo, pa predlaže da se počne malim koracima.

Zahvalnost

Priča Eve Ensler o ženi koja svake večeri zahvaljuje svom telu što joj omogućava da diše, pleše i kreće se inspirisala ju je da drugačije doživljava svoje telo.

‘Dirnulo me. Pomislila sam – Zašto ne provodimo više vremena samo zahvaljujući svom telu. I to je nešto što radim sa svojom decom. Sada zahvaljujemo svojim telima što nam pomažu da živimo svoje živote.’

olivija vajld, nega
pritnscreen/instagram