KADA, ZAŠTO I KAKO: Saznajte odgovore na glavna pitanja o noćnoj nezi lica

Noćna nega lica je veoma važna, a u nastavku donosimo odgovore na ključna pitanja...

nega, lice, kreme
Shutterstock 

Noć predstavlja idealno vreme za nanošenje preparata za lice, jer tada mirujemo i koža ima vremena da upije lekovite sastojke. Kada spavamo, organizam odmara i regeneriše se i zato je veoma važna noćna nega.

U nastavku donosimo odgovore na ključna pitanja koja muče mnoge žene...

Po čemu se noćne kreme i serumi razlikuju od dnevnih?

Pre svega delovanjem. Noćni i dnevni proizvodi često se moraju ‘prilagoditi’ bioritmu. Noću se naši telo i koža obnavljaju, stoga u noćnim proizvodima postoje upravo one komponente koje im pomažu u tome: poboljšavaju strukturu kože i neguju je. Kožu treba posebno štititi tokom dana, pa su antioksidanti i SPF faktor uključeni u dnevne proizvode.

Da li treba da koristimo noćne kreme?

Ako želite da kožu održate mladom i lijepom, svojoj nezi dodajte proizvode za noćnu negu. Noću se povećava propusnost kože i kreme stoga mogu delovati dublje i jače.

Koju kremu izabrati?

Sve zavisi o potrebama kože – trebalo bi dobiti iz kreme sve što vam treba. Za nekoga je dovoljna hidratantna krema, za nekoga kombinacija kreme, seruma i pilinga. Važno je razumeti: u jednom proizvodu, ma koliko on bio univerzalan, često nema dovoljno komponenti koje bi mogle ispuniti sve potrebe kože.

Kombinujte sredstva: koristite piling nekoliko puta nedeljno, sredstva za čišćenje, kad se morate rešiti upale, jake koncentrate, kada treba da obnovite kožu, piše elle.

nega lica
Freepik 

Koja su osnovna pravila?

Pravilo je jedno – kremu koristite sat i pol prije spavanja (u protivnom se ne može izbjeći prijenos na posteljinu). Nanesite toliko koliko vam je potrebno da se osjećate ugodno. Prekomjerno korištenje sredstva, na primjer, neće pojačati djelovanje komponenti, već će samo donijeti nelagodu.

To se posebno odnosi na maske, kreme i koncentrate, koji se zbog svoje teksture mogu ostaviti neugodan trag na licu ako se velikodušno nanose. Ako pretjerate, tapkajte lice papirnatim ručnikom, nemojte ga oštro brisati.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši