U PILING KOSE SE KUNU ŽENE ŠIROM SVETA: Otkrijte sve o tretmanu koji daje volumen u korenu i čini je duže čistom

Piling kose je nešto najbolje što možete priuštiti svojoj kosi!

Instagram

Postoji nekoliko ključnih trikova uz pomoću kojih vraćamo svež, negovan i zdrav izgled koži, a jedan od njih je i piling.

S vremena na vreme potrebno je ukloniti mrtve ćelije kože i nečistoće, kako bi se ona što lakše mogla obnoviti i kako bi kreirali ujednačeniji ten, ali koža nije jedina koja 'vapi' za ovim tretmanom!

Iako piling najčešće primenjujemo na koži, on je takođe neophodan i u nezi kose, a uloga mu je zapravo slična; pilingom temena uklanjamo prljavštinu, mrtve ćelije kože, kao i nakupljene proizvode za stilizovanje i negu.

Takođe ono što volimo kod pilinga kose jeste i to što povećava razmak između dva pranja kose, što je zapravo nešto čemu sve vreme težimo. 

Piling kose je idealno napraviti jednom nedeljno, a osim što uklanja sve ono što kosa ne bi trebalo da zadržava, pospešuje delovanje omiljenih proizvoda za negu poput hranjivih balzama ili maski.

This browser does not support the video element.

Piling kose  Instagram/martagrzegorzak

Ovakvi pilinzi najčešće su sastavljeni od čestica morske soli, koje pomažu u pročišćavanju temena i uklanjaju nečistoća koje se stvaraju na kosi tokom dana, a koriste se tako što pre šamponiranja, dobro navlažite teme glave, a zatim nežno masirate proizvod. Nakon 3 minuta dodajte vodu, zapenite i rasporedite po celoj dužini, a zatim temeljno isperite.

Rezultati? Kosa je sjajnija, lakša za održavanje i duže čista!