3 NAČINA ZA PRAVLJENJE LEPRŠAVIH MORSKIH TALASA: Daju volumen i neobavezan glamur tvojoj kosi

Lepršavi morski talasi izgledaju savršeno na svim dužinama kose jer joj osiguravaju volumen i glamurozni look na jedan neobavezan način

Instagram

Jednostavni, razigrani i opušteni, blagi talasi u kosi stvaraju dinamičnu igru pramenova i pritom joj daju uvek poželjan volumen.

Istovremeno dajući utisak neopterećenosti i stvarajući savršeno nesavršeni izgled, takozvana beach waves frizura poslednjih leta postala je jedan od najistaknutijih beauty trendova.

Lepršavi morski talasi izgledaju savršeno na svim dužinama kose jer joj osiguravaju volumen i glamurozni look na jedan neobavezan način. A za takvu frizuru, kosu treba negovati i pripremiti za leto jer svako izlaganje suncu isušuje dlaku.

Kako pripremiti kosu?

Stvaranje beach waves frizure bez napora zapravo znači razumevanje da je manje više. Korišćenjem mnogo proizvoda za stilizovanje stvorićeš samo mlitave, masne kovrdže - što nije izgled za kom težimo.

Instagram 

"Ako ti je kosa ravna ili talasasta, predlažem da pripremiš sprej s morskom soli", kaže Džaszin Marjan, poznata frizerka i ambasadorka marke Ghd za Instyle. Sprejevi s morskom soli imaju laganu formulu koja dodaje volumen i upija prirodna ulja u kosi. Čestice soli poboljšavaju teksturu, što trenutno čini tanku kosu gušćom. Ovo rešenje pruža savršen temelj za oblikovanje definisanih, prirodnih talasa.

Za prirodnu kosu ili tipove kose kojima treba puno vlage, sprej s morskom soli može napraviti dehidracijski učinak, pa je najbolje da ga isprobaš pre nego što ga naneseš. Marjan takođe preporučuje kreme za zaglađivanje kovrdža.

Metoda ravnanja

Započni temeljnim sušenjem kose kako bi sprečila oštećenje pramenova.

"Kosu odvajam na delove od 2 cm i započinjem klizeći peglom od korena, a zatim prema dole dok postepeno uvijam celi pramen kose."

Za svaki pramen promeni smer umotavanja kose. Nakon što se sva kosa uvije, pusti je da se ohladi i poprskaj je lakom za kosu. Završi razbijanjem talasa češljem širokog zuba.

Talasi na plaži u obliku slova "S" još jedan su jednostavan stil koji se može postići peglom za kosu. Obuhvati pramen kose u peglu kako bi stvorila prvi zavoj. Zatim oblikuj potez peglom u obliku slova "S". Ponovi ovu tehniku ​​kroz kosu, izostavljajući vrhove, kako bi postigla prirodan izgled.

Kako bi omogućila da talasi traju više od jednog dana, pobrini se da uzimaš male delove kose i pusti da se kosa potpuno ohladi pre nego što razbiješ talase češljem, predlaže Marjan, koja takođe preporučuje spavanje na svilenoj jastučnici kako bi kovrdže bile još postojanije.

Kako napraviti talase u kosi  Youtube

Metoda pomoću figara

Trik u postizanju beach waves pomoću uvijača je veličina figara. Uobičajena je zabluda da što je figaro veći, talasi su kovrdžaviji, ali to je pogrešno. Ako ti je kosa kratka i koristiš veći figaro, koristiš metodu kojoj je suđen neuseh. Korišćenje velike cevi na kratkoj kosi rezultiratće velikim kovrdžama koje više liče na smotuljke nego na talase.

Instagram 

Ako imaš kratku ili srednje dugu kosu, odluči se za figaro mera 2,5 centimetra. Ako imaš dugu kosu ili želiš raspuštenje kovrdže, koristi figaro koji ima cev od 3,5 cm.

"Da bi stvorila svoje talase, počni uzimati 2 cm kose", kaže Mendi Tauber, slavna stilistkinja i ambasadorka Oribea.

"Držeći pramen okomito, postupno omotaj kosu oko cevi."

Metoda pletenice

Još jedan prilično jednostavan način postizanja beach waves je pletenje pletenice.

"Podeli kosu niz središnji deo leđa i podeli na dva velika dela", kaže Tauber.

"Dalje, nanesi proizvod po svom izboru. Nakon pripreme kose, napravi po jednu veliku pletenicu sa svake strane i prođi fenom. Ostavi pletenice da se ohlade, otkopčaj ih i razmrsi talase rukama", kaže Tauber koja dodaje da na kraju možeš dodati malo ulja na kosu, kako bi talasima dala sjaj.

Kako napraviti talase  Youtube