Baš kao i odeća, i dobro odabrana frizura može vizuelno dodati i smanjiti godine. Razlika između toga hoćete li izgledati mladoliko i sveže ili staro i umorno zavisi od sitnica, poput toga u kakvom su vam stanju šiške i na koji ih način stilizujete, koju nijansu boje imate, kao i da li vam je kosa ravna ili kovrdžava. 

Šišanje je svakako najbitnije. Ako niste od onih koji imaju hrabrosti da eksperimentišu sa modernim i ekstremnim frizurama, koje svakako doprinose mladalačkom izgledu, već ste opredeljeni za klasične frizure, ipak postoje neke stvari koje možete primeniti kako biste izgledali sveže i mladoliko.

Naš savet je – izbegavajte stroge forme – zategnute punđe, savršene lokne i da je svaka dlaka na svom mestu. Sve “složene” frizure dodaju godine, a to niko ne želi.

1. Šiške

Savršen način da sakrijete bore na čelu, bez skupih krema ili tretmana! Šiške su uvek u trendu, a jedna od njihovih velikih prednosti je i ta što daju kosi volumen. Tanke i duže šiške ističe vašu ženstvenost, dok će šiške začešljane na jednu stranu delovati romantično i elegantno.

šiške skidaju godine s lica
screenshoot/instagram 

2. Bob frizura

Ovaj izbor najbolje je rešenje za žene koje vole kraću kosu i žele frizuru koja im neće oduzeti previše vremena za stilizovanje. Bob sa nešto kraćom zadnjom stranom pružiće potreban volumen, koji je ključan za postizanje mladolikog izgleda.

bob frizura je uvek u modi
Shutterstock 

3. Pramenovi

Pravilo jeste da što ste stariji kosa treba da je svetlija, ali to ne znači da kosa treba da bude jednobojna, niti da sve budemo plavuše. Osenčite svoju kosu, iznijansirajte je. Pramenovi ne moraju da se vide, dovoljan je samo efekat sunca u kosi. Pramenovi daju svežinu licu i brišu godine.

Niko od nas ne želi da izgleda starije, pa zašto bismo onda birali pogrešne frizure i boju kose kada bar na to lako možemo da utičemo.

pramenovi takođe čine da izgledate mlađe
Instagram 

A u nastavku otkrijte kako da napravite lokne bez pegle i figara:

Lokne bez pegle i figara Instagram/audreyvictoriax