Mnoge od nas (da, govorimo i u lično ime), vole da eksperimentišu sa frizurama, a šiške su uglavnom prve na "udaru". Rezultat je takav da kasnije mesecima čekamo da izrastu dok ponavljamo sebi da tu grešku više nećemo ponoviti, no šta ako to ne mora da bude tako?

Zapravo, određeni stilovi koji su postali popularni poslednjih meseci i koji važe za najtraženije u salonima ne samo što se lako stilizuju, čak i ako niste preterano vešte sa četkom i fenom, već su se pokazali toliko dobro da se retko koja devojka pokajala što se odlučila na takvu promenu. 

U isti mah, svaki od predloga koji će se naći na listi koju smo za vas izdvojili čini da izgledate mlađe, svežije, naglašavaju ono najlepše na licu, podižu samopouzdanje i pretvaraju vas u zavodnicu kojoj niko ne može da odoli. 

Zato, ukoliko se razmišljate da odsečete šiške, obavezno bacite pogled na neki od stilova koje su it devojke ocenile najvišim osenama.

Ravne šiške

Ravne šiške su jako popularne.
Instagram 

Ovo je možda i najdramatičniji "cut" za koji se možete odlučiti, ali da će promeniti vaš look - hoće. Ne samo što će skinuti koju godinu sa lica, već će izgledati dobro nevezano da li imate kratku ili dugu kosu.

Zahtevaju minimalno održavanje, a čak i ako nisu savršeno ravne, i dalje su efektne. Ipak, preporuka je da ovako nešto biraju devojke sa gustom kosom. Za stilizovanje je dovoljno da ih navijete viklerom dok se ujutru spremate za posao i to je sve.

Shaggy šiške

Shaggy šiške se najviše povezuju sa frizurama kao što su wolf cut i cub cut. Za ove stilove frizura, šiške pomažu u stvaranju slojevitog izgleda kose. Ne zahtevaju mnogo održavanja, a najpogodnije su za prirodno talasaste teksture kose.

Bardot šiške

Inspirisane francuskom ikonom Brižit Bardo, ova vrsta šiški nema jasan srednji deo, ali ima gustinu zbog načina na koji se šiša.

Umesto dugih ivica, Bardot šiške imaju kraće delove koji nežno prekrivaju čelo i uokviruju lice. Rezultat treba da ima mekanu završnicu i manje definisane linije.

Birkin šiške

Legendarna Džejn Bikrin je imala prepoznatljive šiške, koje se i danas rado nose. Glavne karakteristika je dužina koja pada tik ispod obrva i tanki, ali ne i oštri krajevi.

Pojedinim vrstama šiški je potrebno određeno vreme da izrastu, ali ova opcija je adekvatan način da promenite frizuru bez previše dramatičnosti. Birkin šiške nikada ne bi trebalo da izgledaju previše uredno ili preterano stilizovane. 

Curtain bangs

Ovo su možda i najpopularnije šiške u poslednjih nekoliko godina. Curtain bangs ili "zavesa šiške" kako ih još zovu, prepoznatljive su po tome da im varira i sama dužina, te se tao lako mogu uklopiti uz sve frizure i dužine kose. 

Ime su dobile po tome što oponašaju izgled otvorenih zavesa, tako da formiraju slovo "C". Posebno dobro izgledaju uz razdeljak na sredini, a stilizuju se ili feniranjem na spolja ili tako što ćete naviti ključne delove viklerima sa malo pene za kosu

Najbolje od svega je što ovaj stil možda i najbolje skida godine i vraća licu svežinu.

"Uštinute" šiške

Na samom kraju su i šiške koje mnogi opisuju kao "uštinute" zbog načina stilizovanja. Reč je o varijaciji "zavesica" koje formiraju slovo "M" jer se šiške "uštinu" šnalom, kako bi se dobilo više volumena. Posebno dobro izgledaju na talasastoj ili kovrdžavoj kosi dok ravna mora nešto više da se stilizuje.

Znači, sve što je potrebno je da prednje delove kose "uštinete" šnalom, a potom tako sušite kosu. Na kraju nanesite malo laka, i nakon par minuta skinite šnalu, a rezultat je zaista očaravajuć.

Možda će vas zanimati: ISTA ŽENA, A U TRENU BAR 5 GODINA MLAĐA: Ovo je razlog zbog čega sve devojke traže samo jednu frizuru u salonima

Bonus video:

Firzura koja u trenu skida barem 5 godina  tiktok/erenavsaar