Svi znamo da je dobra frizura pola posla. Tako vam nekad ne treba ni da ste tip-top doterani ili našminkani ako vam je kosa sređena. 

Dobra frizura ne samo da će naglasiti ono najlepše na vašem licu, i istaći crte, već će, ukoliko ste izabrali odgovarajući stil, uspeti i da učini da izgledate svežije, pa čak i mlađe

Od prošle godine, u fokusu su obožavani stilovi iz devedesetih koji su sada modernizovani, a upravo se jedan od njih posebno istakao i veoma brzo postao #1 u salonima.

Ukoliko pogledate snimak u nastavku, biće vam jasno i zbog čega. 

Firzura koja u trenu skida barem 5 godina  tiktok/erenavsaar

Stepenasta frizura ne samo što je vizuelno daje volumen, već i kosa izgleda gušće i zdravije, a sudeći po komentarima na mrežama, ljudi su komentarisali da je "ista žena u trenutku postala barem 5 godina mlađa", a neki su pisali i da je 10 godina mlađa.

Stepenasto ošišana kosa.
TikTok/erenavsaar 

U ovom slučaju, sa stepenovanjem su kombinovane curtain šiške koje su dodatno uokvirile lice i dale mu mekoću, te povezale stil na najlepši način, a devojka je na snimku pokazala i kako izgleda kada se kosa skupi, ali kada je puštena.  

Stepenasta frizura sa kojom se izgleda mlađe.
TikTok/erenavsaar 

Ova frizura spada u red butterfly stilova, a dobra stvar je što se lako može prilagoditi vašoj dužini i teksturi kose

Pogledajte kako izgleda na dužoj

Na srednje dugoj:

I na kraćoj kosi:

Dužina šiški takođe može da varira, naravno u zavisnosti da li ste navikli da ih stilizujete ili ne. Kada smo kod stilizacije, "leptir" stilovi su posebno zahvalni što im ne treba feniranje da bi izgledali sjajno. Ipak, za malo defnicije u prednjem delu najbolje je da koristite ili viklere ili srenju okruglu četku, te da pramenove fenom blago izvučete na spolja i voila, to je sve. 

Možda će vas zanimati i da pročitate: 3 FRIZURE SA EFEKTOM FACE LIFTINGA: Frizerka preporučuje različite lookove za žene u zrelim godinama

Bonus video:

Frizura poznatih Instagaram/vava_beauty