Nema sumnje da su bob frizure apsolutne vladarice godine. Čini se da se više žena prihvata lepršave stilove koji daju sleek, elegnatne i ready to go look-ove, pogotovo one koji ne zahtevaju održavanje i redovno feniranje, a stepenasto šišanje koje je popularnije nego ikada do sada, ne samo da omogućava da kratke frizure brzo stilizujete sa malo pene, već i čine da kosa izgleda gušće i sa više volumena. 

Zbog toga je jasno zašto nam ovakvi stilovi uvek prvi privuku pažnju. Jedna od frizura koja je poslednjih nedelja doživela neverovatnu popularnost je i butterfly, odnosno leptir bob i samo ćemo reći - ne možemo da ga se z-a-s-i-t-i-m-o!

Njegovu potražnju potvrđuje i neverovatnih 399 hiljada pretraga na TikToku ukoliko ukucate hashtag #butterflybob. 

Šta je leptir bob?

Leptir bob je fleksibilnija, opuštenija verzija vašeg standardnog boba. Poigrava se sa slojevima i dužinama sa mnogo manje strukture, omogućavajući kosi da uokviruje lice prirodnije.

Naziv 'leptir' potiče od njegovog načina uokvirivanja lica, "pernatih" slojeva i curtain šiški koje mogu da podsećaju na leptirova krila koja omogućavaju lepršavost i volumen.

Takođe, ovaj stil spada u one koji vizuelno skidaju godine i čine da izgledate mlađe, a ogroman plus je što ovaj tip boba dobro izgleda i sa i bez feniranja.

Kako stilizovati leptir bob?

Ova frizura dolazi u više varijacija, te tako na internetu možete naći primere različitih dužina i tekstura, a samo stilizovanje poprilično zavisi od ličnih preferencija.

Može se prilagoditi svakom obliku lica i tipu kose, te ga podjednako uspešno izneti i devojke sa ravnom i one koje imaju talasastu ili kovrdžavu kosu, samo je bitno da ga vaš frizer prilagodi vašem licu.

Ako vam je lice okruglog ili četvrtastog oblika, odlučite se za talasasti, srednji deo koji će skrenuti pažnju na centar vašeg lica, stvarajući iluziju dužeg oblika. Za ovalni oblik lica, dozvolite da stepenovi budu duži i stilizujte ih na spoljnu stranu. Odlučite se za dužinu do bradu ili malo ispod ukoliko imate lice oblika dijamanta. Upravo zahvaljujući kraćim i dužim stepenovima prirodna ekstura vaše kose biće naglašena na način koji vam laska.

Isto važi i za lice u obliku srca - dužina do brade smekšaće vam crte i dati romantičniji, mlađi look. 

Leptir bob je dobar izbor i ako vaša kosa nije preterano gusta, ili ako imate tanku dlaku, jer će dati iluziju punoće i volumena. Ovaj stil možete kombinovati i sa kraćim šiškama, samo je na vama koliko želite da ih skratite, te ako razmišljate o kraćem stilu ove jeseni, obavezno uzmite u razmatranje butterfly bob.

Bonus video:

KAKO NAPRAVITI PUNĐU AKO NEMATE DUGU KOSU Instagram/hairtips.diy