Lepa pevačica Milica Pavlović na velika vrata je vratila frizuru koja je unazad godinama bila jedna od najomiljenijih, i žene su jedva dočekale da je ponovo rekreiraju.

Afro lokne daju licu potpuno drugi izgled, a uz upečatljiv nakit i, primera radi, crveni karmin, dobićete look koji nema šanse da ne bude primećen.

Istina jeste da vam za ovako nešto treba malo hrabrosti, i da, verovatno ćete sami sebi biti čudni u odrazu ogledala ako niste navikli na takvo idzanje, ali verujte nam, to nije razlog da ne pokušate da napravite jednu od najpopularnijih frizura sezone.

Mi smo pronašli sjajan tutorijal za afro lokne bez upotrebe toplote, tako da vam nije nužno potreban figaro da dobijete sjajnu frizuru koju već sada nose mnoge it devojke.

Potrebno za afro lokne:

  • Gumice za kosu
  • Malo pene ili laka za kosu
  • Bilo kakva bočica sa raspršivačem
  • Sprej za kovrdžanje kose (opciono)

Kako napraviti afro lokne bez upotrebe toplote

20:27
Korak 1

Kosa treba da je čista i suva

Najbolje rezultate dobićete ako je kosa čista, tek oprana i osušena na nekih 90 odsto. U tom slučaju nećete morati dodatno da je vlažite. Idealno bi bilo da pre sušenja nanesete neki od proizvoda za kovrdžanje kose, ukoliko ih posedujete. Tako će rezultati biti još dugotrajniji.

Ukoliko nemate ništa za lokne ili vam je kosa potpuno suva, dobro je da blago naprskate kosu vodom koristeći bočicu sa raspršivačem. Zapamtite, bitno je samo da je navlažite, ali ne treba da bude potpuno mokra.

20:32
Korak 2

Nanesite penu za kosu

Kosu očešljajte i uvijajte pramen po pramen, ali pre nego što počnete sa tim, nanesite malu količinu pene za kosu. Ovo je naročito bitno ukoliko niste koristili proizvode za kovrdžanje.

20:33
Korak 3

Uvijajte pramen po pramen

Pramen vrtite prstima, kao na snimku u nastavku, a potom ih umotajte u punđicu i vežite gumicom. Zapamtite - što su punđice manje, i lokne će biti sitnije.

20:36
Korak 4

Naprskajte lak

Na kraju naprskajte lak kako biste pojačali formu lokni i ostavite tako da odstoje makar pola sata. Ukoliko vam se žuri, prosušite punđice fenom. 

Za dugotrajnije rezultate ostavite punđe da odstoje makar par sati. 

20:38
Korak 5

Skinite punđe

Gumice lagano skinite i dobro rastresite kosu. Ukoliko ste koristili male, silikonske, da ne biste počupali kosu, nakapajte par kapljica ulja na gumicu i ona će pući sama. Nakon toga, kosu rastresite prstima, razdvojite lokne i dodajte malo pene, laka ili laganog ulja za kovrdže da biste definisali frizuru. I to je to! Afro lokne koje će trajati danima i izgledati apsolutno savršeno!