Ukoliko ste bili fan čuvenih "zavesica", odnosno "curtain-bangs" koje su mesecima vladarke kada je reč o frizurama, sigurni smo da će vam se dopasti i njihova nova verzija - baby curtains, koje se već sada traže po salonima, a trendseterke ih o-b-o-ž-a-v-a-j-u. 

I to nije bez razloga. Sa probojem mikro i Birkin šiški, bilo je jasno da će i "zavesice" doživeti veći chop-chop, odnosno skraćivanje, te se njihova bejbi verzija činila kao logični sled. Zavesa šiške priglile su mnoge devojke koje su na ovaj način uokvirile svoje lice i dale mu dodatnu dozu seksepila, a bejbi čini da delujete mlađe, i daju svežiji i odmorniji, podmlađen izgled.

Inače, zavesa šiške u trendu su već nekoliko godina jer lepo uokviruju lice i puno ih je lakše oblikovati od drugih šiški. Njihov uvijeni oblik daje volumen kosi koja se inače može činiti beživotnom, dok shaggy izgled daje instant cool efekat. 

Međutim, kao i kod svake frizure, uvek postoje neki nedostaci. Najveća zamerka je njihova dužina zbog koje prebrzo izrastu pa su zato baby šiške, njihova kraća verzija, idealan oblik, a pristaju i tankoj kosi baš iz razloga što se ne krati previše, a dobija efektnost. 

Ova frizura i dalje ima uvijeni oblik s razdeljkom na sredini, ali umesto da se spušta na jagodice, baby zavesa šiške padaju negde između iznad vrha obrva i gornjih trepavica. Kraća dužina dodaje malo oštrine, nalik pin-up estetici iz 70-ih, ali zadržava laskavi oblik.

Kao i sa svim šiškama, sve je u rezu. Mala napomena - baby zavesa šiške ne moraju da budu guste kako bi ostale na mjestu tokom dana, piše Byrdie. Umjesto dodavanja teksture sa slojevima, šišanje kose kosim rezom održaće smer u kojem inače padaju pramenovi. Dodavanjem gusttine kraćim pramenovima ispod dužih slojeva, šiške ostaju vizuelno pune i lepršave, čak i kada su kratke.

Možete dodati kraće pramenove kako biste stopili šiške s ostatkom kose, a ako imate kovrčavu kosu trebalo bi je oblikovati i rezati tako da kovrče prirodno padaju oko lica.