Bob frizure defitnitivno su na tronu najpopularnijih, i nemaju nameru da se u skorije veme sklanjaju sa prvog mesta. Ipak, krunu im ozbiljno tresu i kratki stilovi koji su sve više na radaru žena koje su spremne za "big chop" i veliku promenu. 

Baš iz tog razloga ne čudi što je nastao "lop", kao frizura koja je zadovoljila i zaljubljenice u bob stilove, ali i one koje preferiraju kratku kosu. 

Moderna, drska i oslobađajuća najbolje su reči koje opisuju novu verziju slavnog boba. Trendseterke je već oožavaju, a posebno je dobro što pristaje svima bez obzira na godine i teksturu kose. Lop, jednako kao i bob, ima više verzija, a svaka od njih stvorena je za sve žene koji žele isprobati nešto odvažnije.

Iskrzani lop

iskrzani lop deluje nestvarno.
Instagram 

Ovo je jedna od ekstreminijih varijanti lopa i zaista je za one dame koje umeju da iznesu kratku kosu. Odlikuje ga "krzanje" krajeva, zbog kojeg su nalik bičevima, a ova varijanta blago naginje shaggy-ju. Ipak, spada u lop-ove koji se najbrže stilizuju, i uvek deluju efektno.  

Ravni lop

ravni lop je idealan za žene koje žele frizuru nalik bobu.
Instagram 

Ravni lop odlikuje to što se "višak" sa vrata skida, čime se gubi njegova sličnost shaggy frizuri. Posebno je atraktivno ukoliko kosu samo nagužvate sa malo pene, bez preteranog definisanja lokni.

Razbarušeni lop

Lop je idealan ako imate kovrdžavu kosu.
Instagram 

Lop je idealan izbor ukoliko imate kovrdžavu kosu jer joj daje formu, uz minimum stilizovanja.

Paperjasti lop

paperjati lop je lak za održavanje.
Instagram 

Ukoliko imate tanku kosu, lop je rešenje jer joj vizuelno daje volumen, a nije potrebno da je "peglate" i ispravljate, već je dovoljno da je osušite fenom.

Lop u stilu 90-ih

lop u stilu 90-ih je glavni trend
Instagram 

Devedesete su se ove godine vratile na velika vrata, a upravo je lop stil jedan od onih koji su bili tada glavni trend. Doduše, sada je aktuelna njegova modernija varijanta, a odlikuje je to što je od svih najviše nalik klasičnom bobu, dok su šiške opcione - možete ih pustiti, a možete ih skratiti do iznad obrva.