TikTok je ponovo poslužio kao odlična inspiracija za trendove, pa je tako tzv. "dramatične slojeve" u kosi predstavio kao jedinu frizuru koju morate imati u fokusu lepote ove jeseni. Na društvenim mrežama popularisala ih je, između ostalih, švedska influenserka, manekenka i svestrana it devojka Matilda Djerf, čija je frizura izuzetno popularna na Instagramu i TikToku, a ima i svoj hashtag.

Njen zaštitni znak je frizura koja je bila popularna 70-ih, ali u modernijoj verziji, a dramatični slojevi frizure dodali su lepršavi predznak, kako ga opisuje Glamour. Isfenirana kosa Matilde Djerf jedan je od vodećih trendova na društvenim mrežama.

Isfenirana kosa Matilde Djerf jedan je od vodećih trendova na društvenim mrežama.
Instagram 

Stepeni u kosi su među najpopularnijim već nekoliko sezona, posebno u kratkim verzijama. Međutim, ako tražite nešto manje "radikalno", isprobajte frizuru koju je popularizovala švedska influenserka. Dolazi u kombinaciji sa dugim zavesama-šiškama i mnogim dugim stepenima koji su zaslužni za volumen i bogatu teksturu kose.

Dobra vest je, kažu frizeri za Glamour, da je dugu kosu lakše stilizovati i da se čak može sušiti prirodnim putem, na vazduhu, što će prirodnu teksturu kose staviti u prvi plan. Izgledaju fantastično kada se češljaju, pa su dramatični slojevi sa šiškama koje uokviruju lice, stilizovani ogromnim talasima u kosi, jedna od onih frizura koje stručnjaci preporučuju za hladnu sezonu.

Šiške određuju u kom pravcu ide frizura. Guste zavesa šiške daju cool izgled sa retro prizvukom, dok dugi pramenovi do vilice ili čak do ključne kosti daju elegantniji i moderniji izgled.