Postoje frizure koje su popularne svega nekoliko meseci, neke koje se u modu vraćaju svakih par sezona, a postoje i one koje su popularne uvek, nezavisno o ostalim trendovima i godišnjim dobima, a u njih definitivno spadaju i one najbolje za tanku kosu koje su joj u stanju u trenu dodati volumen i čvrstoću.

Od šišanja za koje će nam biti potrebana poseta omiljenom frizeru do stilizovanja koje i sami možemo implementirati svakoga dana, uz ove će frizure tanka kosa delovati raskošno.

Ravni bob

Tanka kosa zaista ima maksimalno koristi od redovnog šišanja kako bi se izbegli oni istanjeni vrhovi zbog kojih tanka kosa može izgledati još tanje. Ako se odlučite za bob frizuru, imajte na umu da vrhove treba seći svakih šest nedelja jer čak i taj jedan cantimetar koji će kosi vratiti oštrinu može značiti veliku razliku.

ravan bob je idealan za sve koji imaju tanku kosu
Instagram 

Beskonačni slojevi

Frizure s mnoštvo slojeva najbolji su način za dodavanje volumena i idealno su rešenje za sve one koji preferiraju dužu kosu. Slojevi su izvrsni za stvaranje utiska debljine i volumena za bilo koji izgled kose, a kombinovanje slojeva s bob ili lob frizurom posebno je korisna tehnika za one s tanjom kosom jer omogućuje dodatni volumen dok se rešava svih tankih i oštrih vrhova te daje lep, tupi i gusti završetak.

slojevi stvaraju utisak guste kose
Instagram 

Pixie

Svi oni koji su spremni za pravu transformaciju, trebali bi dati šansu dramatičnoj pixie frizuri. Za one koji se osećaju odvažno, kratka kosa je bez imalo razmišljanja jedna od najboljih opcija ukoliko žele da kosa ne izgleda nimalo tanko.

Dodatan plus u celoj priči je i to što je pixie frizura vrlo jednostavna za stizovanje bez puno napora.

pixie čini da vaša kosa izgleda voluminoznije
pritnscreen/instagram 

Zavesa šiške

Uobičajena je zabluda da uz šiške kosa izgleda tanje. Zapravo, šišanje nekih određenih vrsta šiški nam može bez preterano puno održavanja pomoći da kosa izgleda punije, a popularne zavesa šiške jedna su od najboljih opcija.

Ove šiške će uokviriti lice i dodati frizuri novu dimenziju, skrečući pažnju na šiške umesto na ostatak kose.

zavesa šiške popularne su i ove sezone
Instagram 

Shag

Verovatno najpopularnija frizura u 2022. sigurna je opcija da tanka kosa izgleda gušće.

Mekana, ženstvena i neverovatno cool, ova frizura s razlogom je postala jedna od najpopularnijih, kako među ženama koje ju nose, tako i među frizerima širom sveta koji ju rado preporučuju svima, a pogotovo onima s tankom kosom koji celoga života žude za dodatnim volumenom.

uz shag frizuru vaša kosa delovaće gušće
Instagram 

Visoki rep

Visoki rep je frizura koja ne zahteva mnogo održavanja i uvek je odlična opcija kada smo u frci s vremenom, a želimo vizualno kosi dodati volumen. Možemo napraviti talase u kosi prije nego što zavežemo rep ili naneti malo pene ili spreja za teksturu na vlažnu kosu pre nego što je zavežemo. Malo spreja za volumen ili pudera za koren biće dovoljno da učini značajnu razliku.

Ako visoki rep ukrasimo s više gumica za kosu, lagano ćemo stvoriti iluziju dodatne gustoće.

visok rep je idealan za žene sa tankom kosom
Instagram 

 A u nastavku pogledajte trik za veći volumen:

Trik za veći volumen u kosi TikTok/laurenloois