Kada vidite slavne na crvenom tepihu, u fantastičnim haljinama, našminkane i doterane, lako je pomisliti da su tako isto savršene i u realnom životu. One nemaju celulit, bore ili pore, niti retku i lomljivu kosu. No, istina je da su i oni samo ljudi od krvi i mesa, a cena čestih premijera, svetlosti reflektora, pista, snimanja nekad je sve samo ne mala.

Upravo kada je reč o kosi, ovo je prvo što je neretko na udaru. Zapravo, dobar deo slavnih dana je u nekom trenutku svog života imao problema sa nekim tipom opadanja. Pečate na glavi krile su perikama i nadogradnjama, a dok su neke uspele da oporave svoj skalp, ima i onih koji su osuđeni na to da do kraja života nose perike. 

Dugogodišnjim posvetljivanjem, teškim ekstenzijama i svakodnevnim ispravljanjem, protetikom za snimanja i slično, uništile su kose do te mere da im opada u pramenovima, a fotografije u časopisima i reklamama uglavnom su samo dobra "šarena laža".

Otkrivamo koje to sve dame imaju problem sa opadanjem kose.

Naomi Kembel

Naomi je jedna od vodećih na listi kada je reč o problemima sa opadanjem kose. Čuvena "crna mamba" jedna je od najlepših žena, no zbog dugogišnjeg nošenja ekstenzija i agresivnih tretmana za ispravljanje kose, u jednom trenutku ona je počela da se tanji, a potom i da opada, i to u pramenovima. 

Naomi je imala problem sa transakcijskom alopecijom, zbog čega je nije moguće videti bez perike. 

U intervjuu za Evening Standard rekla je da danas pokušava da više brine o svojoj prirodnoj kosi, ali i da je nije sram što nosi perike jer tvrdi da ih nose baš svi, a ona radi ono što želi ili joj to nalaže posao.

Tajra Benks

Tajra Benks gubi kosu sa prednje strane.
Instagram 

Sličan problem ima i njena kolegica Tajra Benks koja se zbog posla podvrgla istim tretmanima. Ona je pre nekoliko godina otkrila da nosi perike i ekstenzije. Nakon brojnih spekulacija da joj je otpala kosa, na Instagramu je pokazala kako zapravo izgleda, a na slici se moglo videti kako joj nedostaje poprilično velika količina kose s čela.

Kristina Agilera

Slavna pevačica Kristina Agilera imala je problem zbog posvetljivanja kose, koju je pored toga i ravnala. Takođe, u jednom trenutku tokom svoje karijere često je nosila loše ekstenzije zbog čega joj je kosa opadala u pramenovima.

Britni Spirs

Britni Spirs imala je problem sa opadanjem kose.
FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia #5438260 In her usual wacky mixed massed style, Britney Spears visites the Crate & Barrel store in the Sherman Oaks Galleria, in Sherman Oaks, Ca on July 20, 2010. Brit looks to be having major extension troubles these days.,Image: 77058619, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

I njena ljuta suparnica Britni Spirs u jednom trenutku imala je problem sa opadanjem kose nakon što ju je obrijala do glave. Nadogradnjom je uništila koren, zbog čega je bilo potrebno vreme da joj se skalp oporavi.

Dženifer Aniston

Verovali ili ne, ali čak i žena koja je poznata po raskošnoj kosi punoj volumena, u jednom trenutku je imala ogroman problem sa opadanjem kose nakon što joj je frizerka toliko oštetila vlas. Drastično je skratila dužinu, i nikad više nije išla na brazilsko ispravljanje. 

Kristin Dejvis

Još jedna žena koja je sinonim za raskošnu frizuru. Međutim, zvezda serije "Sex and the city" priznala je da je sve delo veštih frizera i ekstenzija. Pravo stanje njenog skalpa videlo se 2016. kada je učestovala u misiji Unicefa, a pečati na skalpu bili su vidljiviji jer joj je kosa bila vezana.

Džejda Pinket Smit

Džejda Pinket Smit izgubila je kosu.
Profimedia 

Lepa glumica jedna je od onih koja je kosu izgubila zbog alopecije. Dugo je nosila turbane i perike da bi se pre par godina odlučila da više ne skriva glavu.

Kristina Milan

kristina milan izgubila je kosu nakon porođaja.
Instagram 

Lepa pevačica doživela je gubitak kose nakon rođenja deteta, a toliko je opadala da je po celoj glavi imala pečate. Kako kaže, ni dan-danas nema kosu kao pre porođaja.

Lea Mišel

Lea Mišel je takođe gubila kosu nakon porođaja.
Instagram 

I glumica Lea Mišel iskusila je slično nakon porođaja. Srećom, u njenom slučaju, skalp joj se oporavio vremenom.

Kortni Kardašijan

kortni kardašijan je izgubila kosu zbog repa.
pritnscreen/youtube 

Mnogi se sećaju scene iz "Keeping up with Kardashians" kada je Kortni bukvalno završila sa rupom na glavi. Par nedelja pre toga nosila je visoki rep, a to je inače bila frizura sa kojom smo je mogli često videti. Odmah je potražila pomoć, a pobiljšanje se videlo tek nakon što je u teme dobila koktele vitamina za rast i kortiko-steroide.

Kim Kardašijan

kim gubi kosu.
TiKTok 

I Kim je osetila na svojoj kosi posledice čestog blajhanja i ekstenzija. Nažalost, koliko joj je koren oslabljen, a kosa tanka postalo je vidljivo nedavno kada se snimala bez nadogradnje. 

I pre toga je uslikana više puta sa ćelavim delovima glave.

Kajli Džener

Nažalost, i Kajli je krenula stopama svoje sestre Kim, te ne samo da je jedno vreme preterano menjala boje kose, već ju je oslabila i teškim ekstenzijama, zbog kojih je njen koren oslabljen. 

Bonus video:

Frizure od kojih kosa opada Youtube/@drlilyt

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!