Jasno pravilo je da što je frizura kraća, kosa deluje bujnije, što je pravi spas za žene s tankom i retkom kosom.

Najbolji prijatelji tanke kose su oštre linije, a ukoliko se odlučite za stepenovanje, dozvoljeni su samo minimalni slojevi. Za vas je jako važno i kako ćete kosu negovati kod kuće i to se pre svega odnosi na izbegavanje teških balzama ili hranjivih ulja, koji nisu prijatelji vaše kose. Za tanku kosu morate imati dobru ideju za frizuru ako ne želite da imate svakodnevnu obavezu i brigu oko višesatnog sedenja u frizerskom salonu.

Zato birajte blage preparate za negu i opredelite se za jednu od naredne četiri frizure, koje definitivno najbolje stoje devojkama s tankom kosom.

Blagi stepeni + pramenovi

Ranije su žene verovale da bi ukoliko imaju tanku kosu trebalo da izaberu kratku frizuru, ali to je pogrešan stav. Dužina između ramena i poprsja odlična je opcija, ali zahteva određenu strategiju. Stepenovanje je dozvoljene samo u prednjem delu dok bi zadnji deo kose trebalo da ostane ravan. Da bi vam kosa izgledala gušće savetuje se da izvučete i nekoliko nijansi svetlije pramenove koji stvaraju optičku iluziju. Za pun efekat potrebno je da malo prelomite krajeve.

Klasičan bob

Bob je jedna od najboljih opcija za vas. On čini da kosa izgleda punija, a s ovom frizurom uvek ćete izgledati šik. Kada je reč o dužini, možete brati više opcija u zavisnosti od toga šta vam najbolje stoji, ali je jako važno da vam kosa bude ravno presečena bez stepenovanja.

Lob

Kada smo kod boba, dozvoljen je i dugačak bob, takozvani lob. Za razliku od klasičnog boba, ova opcija dozvoljava meke slojeve, ali ukoliko više volite kosa vam može biti samo ravno isečena. Ova dužina svima dobro stoji, a efekat još veće gustine dobićete ukoliko prelomite kosu.

Šiške + blagi stepeni

Ukoliko volite šiške u kombinaciji s dugom kosom, da biste imali lepo oblikovanu frizuru potrebni su vam blagi slojevi. Kao i kod frizure broj 1, i ovde je važno da stepenujete samo prednji deo kose dok zadnji ostaje ravno isečen. Tako će vaše lice dobiti lep i mekan okvir, a ova frizura jako je laka za održavanje.