Što se tiče šminkera i frizera, na Instagramu Eme Čen primetili smo da postoji jednostavan trik koji ona uvek iznova koristi kako bi stvorila neverovatno razbarušenu i prozračnu teksturu kose po kojoj je poznata. Ovaj trik za kosu je tehnika za koju smo prilično uvereni da je gotovo svako može savladati.

Ema objašnjava kako bi mogao postojati bolji način da se stvori tekstura u kosi, a da se ne prska s previše spreja za teksturu i šampona za suvo pranje kose.

„Jesi li preterala s pripremom kose?“ pitala je.

Korišćenje previše proizvoda ponekad može biti jednako loše kao i nekorišćenje ikakvog proizvoda. Kosa postaje teška, mlitava i previše tretirana“, dodaje.

Alternativa? „Ključ za dodavanje volumena i teksture bez oslanjanja na proizvod je stvaranje različitih oblika u kosi. Zaustavlja kosu koja se samo visi i stvara dimenziju“, kaže Ema.

Jedan od načina na koji se to može napraviti je, naravno, s pomoću alata za oblikovanje. Oblikovanje talasa u alternativnim smerovima pomaže u dodavanju teksture. Ali, kada je reč o uokvirivanju lica i dodatnom podizanju, kretanju i obliku spreda, tu dolazi do izražaja „štipanje“.

uz štipanje kose imaćete volumen o kojem sanjate
Instagram 

Pramenove na čelu, s obe strane razdeljka jednostavno stisneš prstima (kao da štipaš) i tako ih na tren spojiš. Pa poprskaš lakom za kosu dok se ostatak kose može još više razdvojiti, što će stvoriti oblik zavesa šiški.

Tako se na mestu "štipanja" koren kose dodatno podiže što u kombinaciji s nastalim talasima koji se spuštaju prema jagodičnoj kosti daje crtama lica dodatnu definiciju. Najbolji deo? Ne moraš se mučiti ispred ogledala sa svim onim alatima za stilizovanje. To je trik koji možeš upotrebiti bilo gde i bilo kada kako bi osvežila frizuru i dodala joj malo lepe dimenzije.

A u nastavku otkrijte kako možete vašu kosu podstaći na rast:

Kako podstići rast kose Instagram/moniquemrapier