Airy bob frizura, kako joj i ime samo kaže, izgleda tako kao daje ispunjena vazduhom između svake dlake, a rešenje ove jednačine jeste volumen koji je u fokusu. Frizura je, zaista, jedinstvena, jer ujedno izgleda kao nešto što su žene nosile šezdesetih, ali ima mnogo moderniji prizvuk.

Airy bob u poslednje vreme sve češće viđamo na društvenim mrežama, a nose ga sve kul devojke na Instagramu.

Šta airy izdvaja od ostalih bob frizura?

Ova frizura je klasičan bob cut, ali nije slepljena. Naravno, nekome se upravo to dopada kod bob frizure, jer je kosa ravna i nema mnogo volumena. Airy bob se oslanja na volumen i na njemu je ceo fokus – da kosu možete da prebacujete sa jedne na drugu stranu, da je vežete ili kačite šnale, a da i dalje izgleda lepršavo!

bob frizura za volumen.
Instagram 

Ukoliko posedujete gustu kosu, da biste postigli airy bob biće potrebno da je malo stanjite. Na taj način će kosa dobiti prirodan volumen i nećete mnogo vremena izgubiti na feniranje.

Sa druge strane, za one koji imaju tanju kosu jedini savet – koristite dosta pene za kosu. Za volumen vredan pomena znajte jednu stvar – vikleri su vam najbolji prijatelji, pa tako i ko airy bob fizure.

Kako stilizovati airy bob?

Prilikom stilizovanja, bitno je da kosi dodate volumen, a kod feniranja sve što vam je potrebno jeste velika četka. Kada sušite deo oko razdeljka, usmerite fen u suprotnom smeru kako biste postigli željeni efekat volumena.

Za srećnice koje prirodno imaju ravnu kosu potrebno je samo prosušiti fenom i ona će se već sama rasporediti tako da izgleda kao da ste je upravo izašli iz salona. Ipak, oni sa neposlušnom kosom moraće da se oslone na deblju četku za feniranje ili fen četku, a gotov izgled dobićete za manje od 10 minuta. Ovim korakom ćete postići da kosu zagradite i učinite je poslušnom, a pored toga dodaće i volumen pri korenu.