MLEČNA BLONDI JE NOVA OMILJENA BOJA KOSE TRENDSETERKI: Kremasto-platinasta nijansa je u fokusu zbog svog SJAJA

Frizeri potvrđuju da je mlečna blondi boja plave kose trenutno u fokusu.

10 pravila holivudskog dermatologa za negu kože
Instagram 

Ako razmišljate o promeni boje kose, a ljubitelji ste svetlijih nijansi, obratite pažnju na trenutno najpopularniju boju - mlečnoj blondi!

Reč je o svilenkastoj, kremastoj platinastoj nijansi koja ima mlečni prizvuk i definitivno izgleda osvežavajuće, ali i zavodljivo.

"Ova nijansa je inspirisana platinasto plavom, ali ima luksuzniju završnu obradu, koja se postiže senčenjem i suptilnim prelivima umesto jedne boje na celoj kosi", ističe popularni britanski frizer Dilan Brajten.

"Jedna od najvećih prednosti ove boje je što nije ni previše topla ni previše hladna, što znači da stoji svima, bez obzira na ten i ton kože. Ova nijansa najbolje izgleda u kombinaciji sa kosom srednje dužine koja je ošišana tako da ima tupe krajeve ili sa ležernim talasima koji će dodatno istaći boju i doneti živost kosi", dodao je on.

Mlečno blondi nijansu nedavno je isprobala i Kim Kardašijan, predstavivši novu boju na Met Gali, a ona je priznala da je provela više od 14 sati sa folijom na glavi kako bi dobila željenu boju. 

Mlečnu blondi nijansu nosi i Kim Kardašijan na Met Gali.
Instagram 

No, ako ste brineta kao što je to Kim bila, frizeri nikako ne preporučuju ovako nagli prelazak iz tamne u svetlu boju. Primera radi, Kloi Kardašijan je trebalo tri meseca da bi iz tamnosmeđe prešla u svetloplavu boju kose.

Ova nijansa deluje skupo sa razlogom, jer je za nju zaista potrebno uložiti i vreme i novac!

"Ovaj trend zaista zahteva veće troškove nego što ste to navikli. Potrebno je da najmanje jednom mesečno posetite frizera, zbog izrastka, ali i kako bi boja uvek izgledala sveže", ističe Brajton, ali dodaje i da se bolje ponaša nego platinastoplava boja, kao i da izrastak ne deluje tako grubo i ružno.

Ovaj frizer preporučio je damama koje žele da isprobaju mlečno blondi nijansu da obavezno nabave srebrni šampon i masku za kosu, kako bi zaštitili završni sloj boje i produžili sjaj vlasi. 

Dame koje žele da isprobaju mlečno blondi nijansu da obavezno nabave srebrni šampon
Instagram 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši