Iako se većina modnih trendova posle nekog vremena vraća u centar pažnje poslednji je zaista uspeo da nas iznenadi.

Nakon povratka velikih gumica, tzv. scrunchie, velikih traka i šnala za stilizovanje kose, sada je ponovo u modi rajf koji smo popularno zvali cik-cak.

U pitanju je plastični ili metalni rajf sa zupcima koji pomađe da lakše sklonimo kosu sa lica i pričvrstimo je oko glave. Rezultat bi uglavnom bio zalizana kosa tik iznad čela koju bi rajf čvrsto držao.

SERIJA EUFORIJA I LONDONSKA NEDELJA MODE SU ZASLUŽNI ZA POVRATAK

Cik-cak rajf za kosu je ponovo u centru pažnje zahvaljujući seriji Euforija. Naime, u drugoj sezoni ove popularne serije, Medi Perez, koju igra glumica Aleksa Demi, nosi cik-cak rajf za kosu u sceni novogodišnje proslave.

Serija Euforija je zaslužna za povratak cik-cak rajfa za kosu.
Youtube 

Ubrzo nakon toga, supermodel Bela Hadid je viđena sa istim ovim, pomalo zaboravljenim, modnim dodatkom za kosu. Potom, cik-cak rajfovi za kosu su se pojavili na modelima ovogodišnje Londonske nedelje mode, što je mnogima bila potvrda da se retro aksesoar zaista ponovo vraća na scenu.

RAJF ZA KOSU KOJI SVE DRŽI NA MESTU

Modni kritičari su već počeli da raspravljaju zašto je ovaj dodatak ponovo postao popularan. Za početak, navode da je to jednostavan i pristojan način oblikovanja kose koji ne zahteva previše vremena i truda. To je takođe praktično rešenje koje će jednostavno ukloniti baby hair sa lica i izgledati efektno. Posebno je praktičan za neposlušnu kosu jer stvara efekat zaglađene frizure, a u samoj kosi je rajf praktično neprimetna.

Bela Hadid nosi cik cak rajf za kosu.
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia 

Čini se da je vraćanje retro trendova u modu nešto na šta ćemo uvek moći da računamo. Nakon velikog povratka farmerki širokih nogavica, patika sa platformom i scrunchie gumicama za kosu, čini se da su 90-e još uvek velika inspiracija kada su u pitanju trendovi.