Ukoliko ste spremni da promenite nešto na svojoj kosi, predlažemo da se prvenstveno zabavite stilizovanjem različitih frizura.

Ove sezone u drugi plan padaju ukosnice, gumice i svi drugi hair aksesoari, jer velika šnala postaje obavezan deo svake dobre frizure.

Da, da, ovaj megapopularni modni dodatak devedesetih doživeo je veliki comeback, a s tim u vezi pripremili smo videa za sve dužine i tipove kose, te ukoliko još uvek ne znate kako da stilizujete predlažemo da se insprišete u nastavku:

1. Duga kosa

Za stilizovanje duge kose potrebna ti je velika šnala i ukoliko je moguće - što veća! Za opušten look postrebno da kosu zarolate oko prsta, podignete i jednostavno je osigurate šnalom.

2. Kratka kosa

Nažalost, u ovom slučaju kratkom kosom smatramo onu nešto dužu od ivica uha, kao što je npr. bob. Možeš je stilizovati baš kao i dugu kosu, ali će vam biti potrebna dosta manja šnala. Takođe, sjajno je rešenje podići samo prednje pramenove i ostaviti ostatak kose da lepršavo pada.

3. Kosa srednje dužine

Srednja dužina omogućava bezbroj frizura kada je stiliziranje kose šnalom u pitanju. Naši favoriti su: niska punđa i opuštena pletenica učvršćena velikom šnalom. Ono što je odlično jeste da je za sve ove frizure potrebno svega nekoliko sekundi, a kako biste ih uspešno izveli pogledajte video:

3 frizure sa šnalom  tiktok/@fashionbyally

4. Gusta kosa

Stilizovanje guste kose sa sobom nosi određene poteškoće, ali tu smo da ih uspešno savladamo. Ako želiš da osiguraš da ti frizura bude nekoliko sati na mestu, ipak ćeš morati da koristiš i gumicu kojom ćeš pričvrstiti niski rep i omogućiti mu da se zarotira bez raspadanja. Baš poput ostalih lookova, pramenove kose okreni oko kažiprsta i učvrsti velikom četvrtastom šnalom. Koristeći serum za kosu ili pomadu za teksturu, zavrti vrhove prstima i dopusti im da padaju preko šnale. To bi trebalo da izgleda upravo ovako:

Stilizovanje kose šnalom je jednostavno.
Instagram 

5. Tanka kosa

Za razliku od guste kose, glavni cilj tanke kose nije ukrotiti vlasi. Umesto toga, zavrti kosu oko kažiprsta, zaokreni je u smeru suprotnom od kazaljke na satu tako da stvara petlju, a zatim je pričvrsti šnalom. Elegantna frizura gotova je za tren oka! Video u nastavku pruža ti priliku da se u to uveriš i sama.

Frizura sa šnalom  Tiktok//@leahmalone_

6. Kovrdžava kosa

Zavisno od dužine kose, ostavi neke puštene neke prednje pramenove kose, a većinu kose uvij pozadi. Pričvrsti uvijeni deo velikom šnalom i popravi sve zalutale vlasi. Zvuči jednostavno, a to potvrđuje i ovaj video:

Čak i kovrdžavu kosu možeš da sitlizuješ šnalom.
Instagram