Koliko god mnogi mislili da je jednostavno, i beauty rutina oduzima vreme, a proizvodi za negu kože i kose mogu biti abnormalno skupi. Ukoliko vam se ponekad čini da su vam potrebni sati i sati da bi obavili celokupnu beauty rutinu i da od svoje plate ne možete da priuštite ni osnovne proizvode za negu, onda ste na pravom mestu.

Otkrivamo vam nekoliko trikova koji će uštedeti vaše vreme, ali i novac, a rezultati obećavaju željene efekte.

Šampon za suvo pranje kose, pre spavanja

Ukoliko ne pripadate "jutarnjem tipu" ličnosti, vreme koje bi potrošili na sređivanje kose pre odlaska na posao, iskoristite uveče. Sve što je potrebno jeste da natrljate teme šamponom za suvo pranje kose i zavežete kosu u punđu.

Ne možete ni da zamislite koliki volumen vaša kosa dobija ujutru jer ste sa ovim šamponom prespavali čitavu noć. "Bad hair day" više ne postoji!

Balzam za usne, ali u druge svrhe

nokti
Shutterstock 

Balzam za usne pruža brojne mogućnosti, a na određene se možda nikada ne biste ni usudili. Njime možete ukrotiti neposlušnu kosu, hidrirati kožu oko noktiju, naneti ga na obraze ali i učiniti da vaše oči zablistaju dodavanjem balzama na kapke.

Na taj način, uštedele ste već tri kozmetička proizvoda.

Polomljeno rumenilo nije za bacanje

Znamo da momenat ispadanja rumenila na pod nije omiljeni deo šminkanja, a posebno shvatanje da se polomilo do najsitnijih mrvica. Ipak, ukoliko se to dogodi, nemojte brže bolje posegnuti da ga bacite.

Dodajte nekoliko kapi alkohola i dobro utabajte drugom stranom četke i videćete rezultat. Kao da se ništa nije dogodilo! Ukoliko vam se ova situacija dogodi sa karminom, zagrejte ga upaljačem da se rastopi i ostavite preko noći u frižideru. Biće kao nov!