Paleta nijansi plave nikad nije bila tako bogata kao ove godine. U trendu su govoto sve nijasne, počev od "skupe" plave, strawberry blonde, preko vanilla almond butter, pa sve do čuvenog frozea... ali jedna se posebno izdvaja.

U pitanju je sunshine blonde, a ova nijansa idealna je za one koji vole izrazito svetlu kosu i topli odsjaj. Kosa deluje osunčano i bogato, sa zlatastim prelivima koji na savršen način oivičavaju lice dajući mu toplinu i mladolikost za razliku od hladnijih nijansi koje lako mogu da vas učine starijim.

Naravno, ne treba mešari sunshine blonde sa klasičnom žutom bojom kose, odnosno, kada na plavoj kosi "probiju" nrandžasti podtonovi, jer ovde nije reč o tome. U ovom tipu frizure smenjuju se platinasti i zlatasti pramenovi čime kosa dobija na volumenu i deluje zdravo, ali i kao da ste se upravo vratili sa mora.

Dakota Faning jedna je od onih koja obožava sunshine blonde nijansu.
AFF-USA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Jedna od trendseterki koja obožava sunshine blonde je i slavna glumica Hilari Daf, kao i Dakota Fening, a njihovi stilisti savetuju sve one koji žele da pređu u ovakvu nijansu da obavezno makar jednom nedeljno koriste ljubičasti šampon kako bi izbegli da kosa postane narandžasta i umesto toga, duge zadržali njen sjaj.

Hilari Daf obožava sunshine blonde nijasnu kose.
Roger / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Sunshine blonde može se nositi i u formi balajaža, čime će krajevi biti izrazito svetli, a nekoliko vrsta pramenova prošaraće vašu prirodnu nijansu kose, čime će biti još lakša za održavanje.